Συμμορία γυναικών ζητούσε οδηγίες σε χάρτη και έκλεβε τουρίστες

Συμμορία γυναικών ζητούσε οδηγίες σε χάρτη και έκλεβε τουρίστες
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Συνελήφθησαν τρεις Βουλγάρες, εκ των οποίων δύο ανήλικες, για κλοπές από πεζούς, κυρίως τουρίστες, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών - Εξιχνιάσθηκαν 12 περιπτώσεις.

Συνελήφθησαν στην οδό Ερμού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, τρεις Βουλγάρες (οι δύο ανήλικες) οι οποίες κατελήφθησαν την στιγμή που απασχολούσαν τουρίστα, με την πρόφαση αναζήτησης πληροφοριών σε χάρτη που του επεδείκνυαν και παράλληλα επιχειρούσαν να αφαιρέσουν αντικείμενα από το εσωτερικό της τσάντας του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφάλειας, οι συλληφθείσες, το τελευταίο τρίμηνο μετακινούνταν σε πολυσύχναστα σημεία εμπορικού, ιστορικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος του κέντρου της Αθήνας και εντόπιζαν τα θύματα τους είτε στο δρόμο, είτε σε καταστήματα είτε σε μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ακολούθως και με τη μέθοδο της απασχόλησης τους αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών από πεζούς, εκ των οποίων διαπράχθηκαν οι έξι εντός καταστημάτων, οι πέντε στον δρόμο και μία εντός τρόλεϊ.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα