Συνελήφθη 38χρονος στο “Ελ. Βενιζέλος” – Κατηγορείται ότι σκότωσε τη γυναίκα του

Συνελήφθη 38χρονος στο “Ελ. Βενιζέλος” – Κατηγορείται ότι σκότωσε τη γυναίκα του
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Eurokinissi

Ο 38χρονος Αφγανός κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του στη Γαλλία.

Στην Ελλάδα δόθηκε η συνέχεια ενός οικογενειακού δράματος που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Γαλλίας.

Πρόκειται για την δολοφονία μίας 34χρονης γυναίκας από το Αφγανιστάν που βίωνε για μεγάλο χρονικό διάστημα έντονη ενδοοικογενειακή βία από τον σύζυγό της. Είχε καταφύγει σε οργανώσεις ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών και είχε μηνύσει και λάβει ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του 38χρονου συζύγου της πολλές φορές.

Όμως εκείνος την περασμένη Τρίτη εντόπισε την σύζυγό του Ραζία και μητέρα των τριών παιδιών τους, σε πόλη της Ανατολικής Γαλλίας, από την Νότια Γαλλία που ζούσαν μαζί αρχικά, την ακολούθησε και την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου στη μέση του δρόμου…

Η άγρια δολοφονία της άτυχης γυναίκας συγκλόνισε την κοινή γνώμη της Γαλλίας, ενώ από την πρώτη στιγμή και κατόπιν αξιοποίησης υλικού κλειστού κυκλώματος, οι γαλλικές Αρχές ταυτοποίησαν τον 38χρονο ως τον δράστη της άγριας δολοφονίας.

Ο Ρασίντ Ασκάρι αποπειράθηκε να διαφύγει είτε στην Ελλάδα, είτε μέσω Ελλάδας να περάσει στην Ασία. Χθες το βράδυ, ο 38χρονος Αφγανός εντοπίστηκε όμως στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, καθώς σε βάρος του ήδη είχε εκδοθεί και εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Γαλλικών Αρχών, κατηγορούμενος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί την Δευτέρα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την έκδοσή του στις γαλλικές Αρχές, ώστε να έρθει αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις των ειδεχθών του πράξεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα