Συνελήφθη διακινητής μεταναστών στην Εγνατία Οδό

Συνελήφθη διακινητής μεταναστών στην Εγνατία Οδό

Οι μετανάστες έδωσαν 1.800 ευρώ ο καθένας στον Τούρκο διακινητή για την μεταφορά τους από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο εσωτερικό της Ελλάδας. Ανάμεσά τους ήταν 39 παιδιά

Έσοδα 200.000 ευρώ είχε αποφέρει σε παράνομη οργάνωση διακίνησης παράτυπων μεταναστών, η προώθηση 110 Σύριων υπηκόων, τριάντα εννέα από τους οποίους είναι παιδιά, στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα μετά από καταγγελίες πολιτών που ταξίδευαν στην Εγνατία οδό, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στον κόμβο της Ασπροβάλτας ένα φορτηγό με οδηγό έναν 56χρόνο Τούρκο υπήκοο, το οποίο μετέφερε τους μετανάστες που νωρίτερα είχε παραλάβει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Συνελήφθη διακινητής μεταναστών στην Εγνατία Οδό

Οι μετανάστες, οι οποίοι είχαν μπει στην χώρα πριν από τρεις ημέρες από άγνωστο σημείο της μεθορίου και δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα, προκατέβαλαν 1.800 ευρώ ο καθένας για την μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας και περίμεναν το φορτηγό το οποίο τελικά εισήλθε και τους παρέλαβε χθες.

Ο 56χρονος οδηγός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της “Εγκληματικής Οργάνωσης και της Προώθησης στο εσωτερικό της χώρας παράνομων μεταναστών εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη και από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής.”

Η δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε και σε βάρος τριών συνεργών του οδηγού, έχει ήδη υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και η αστυνομία έκανε γνωστό ότι η έρευνα της προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της δράσης της οργάνωσης.

ΟΙ φωτογραφίες δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αστυνομία

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / astynomia.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μετανάστες
SHARE:

24Media Network