Συνελήφθη διακινητής που μετέφερε από τον Έβρο δεκάδες μετανάστες στριμωγμένους σε κρύπτη φορτηγού

Συνελήφθη διακινητής που μετέφερε από τον Έβρο δεκάδες μετανάστες στριμωγμένους σε κρύπτη φορτηγού

Οι 59 μετανάστες, κυρίως από χώρες της Αφρικής και της Ασίας, εντοπίστηκαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματος-Είχαν δώσει 1.500 ευρώ ο καθένας στο διακινητή για να τους μεταφέρει από τον Έβρο στην Θεσσαλονίκη

Στην σύλληψη ενός 61χρονου Βούλγαρου διακινητή μεταναστών οδηγήθηκαν μετά από επισταμένη έρευνα οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης. Ο συλληφθείς ενέχεται σε υπόθεση παράνομης μεταφοράς 59 αλλοδαπών και εξετάζεται αν έχει εμπλακεί και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου Σοχού, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Ασπροβάλτας ακινητοποίησαν φορτηγό που οδηγούσε ο συλληφθείς, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή στη Βουλγαρία.

Έπειτα από έλεγχο που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στριμωγμένοι σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του φορτηγού, 59 παράτυποι μετανάστες διαφόρων υπηκοοτήτων, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Συγκεκριμένα, στην πλειοψηφία τους ήταν Σομαλοί και ακολουθούν υπηκοότητες όπως Ερυθραία, Αίγυπτος, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη, Ιράκ, Σουδάν και Μπαγκλαντές.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί εισήλθαν στην ελληνική επικράτεια από σημείο του Νομού Έβρου, καταβάλλοντας στον διακινητή, 1.500 ευρώ ο καθένας, για την παράνομη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα