Συνελήφθη διακινητής παράτυπων μεταναστών στη Μάνδρα

Συνελήφθη διακινητής παράτυπων μεταναστών στη Μάνδρα
Περιπολικό της ΕΛΑΣ Eurokinissi

Ο διακινητής σκόπευε έναντι αμοιβής να μεταφέρει πέντε παράτυπους μετανάστες στις ακτές της Δυτικής Ελλάδας με σκοπό να περάσουν στην Ιταλία

Συνελήφθη στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της Μάνδρας, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ένας Πακιστανός, για τα αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα, της πλαστογραφίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Ειδικότερα, ο δράστης κατελήφθη εντός οχήματος να μεταφέρει πέντε αλλοδαπούς (δύο από το Πακιστάν και τρεις από το Νεπάλ) από την Αθήνα προς παράκτια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό την περαιτέρω παράνομη προώθηση τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος παράνομης προώθησης μεταναστών, ενώ εξακριβώθηκε ότι χρησιμοποιώντας πλαστά δικαιολογητικά, υφάρπαξε τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα μας.

Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 365 ευρώ και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως μέσο μεταφοράς των αλλοδαπών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι πέντε διακινούμενοι αλλοδαποί, για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης εξόδου από τη χώρα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα