Συνελήφθη επιχειρηματίας για φοροδιαφυγή με εικονικά τιμολόγια του Γ.Σ. Ηρακλή

Συνελήφθη επιχειρηματίας για φοροδιαφυγή με εικονικά τιμολόγια του Γ.Σ. Ηρακλή

Οι πράξεις αυτές έγιναν την χρονική περίοδο 2003-2006. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα

Συνελήφθη, πρωινές ώρες την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ένας 62χρονος επιχειρηματίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για φοροδιαφυγή.

Πρόκειται για Ένταλμα Σύλληψης, που εκδόθηκε από τον Ανακριτή του 3ου Ειδικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και αφορά στην αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων για εν μέρει ανύπαρκτες συναλλαγές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση.

Οι πράξεις αυτές τελέστηκαν κατά τα έτη 2002, 2003, 2005 και 2006, διάστημα κατά το οποίο αποδέχτηκε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 490.000 ευρώ, ως νόμιμος εκπρόσωπος, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμης Εταιρείας εισαγωγής και εμπορίας υποδημάτων και ειδών ένδυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τιμολόγια αυτά είχαν εκδοθεί από το Γυμναστικό Σύλλογο (Γ.Σ.) Ηρακλής, κάτι που αποκαλύφθηκε ύστερα από σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ, κατά την οποία διαπιστώθηκε επίσης η εμπλοκή και άλλων επιχειρήσεων.

SHARE: