Συνελήφθη για παράνομη εξόρυξη μαρμάρου στην Πεντέλη

Συνελήφθη για παράνομη εξόρυξη μαρμάρου στην Πεντέλη

Σύλληψη 57χρονου για παράνομη εξόρυξη μαρμάρου. Τον αντιλήφθηκε ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης τη στιγμή που μετέβαινε εκεί με σκαπτικό μηχάνημα και ενημέρωσε την Άμεση Δράση

Συνελήφθη, χθες τα ξημερώματα στην Νέα Πεντέλη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ένας 57χρονος Έλληνας, για παράνομη εξόρυξη μαρμάρου από περιοχή στο Πεντελικό Όρος, που έχει χαρακτηρισθεί ως δημόσια δασική έκταση, κηρυγμένη αναδασωτέα και στην οποία απαγορεύεται η εξόρυξη μαρμάρου και οποιαδήποτε επέμβαση σε αυτήν.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Πεντέλης για παράβαση του νόμου «περί εκμεταλλεύσεως λατομείων αδρανών υλικών και απαγορεύσεως εκμεταλλεύσεως λατομείων μαρμάρου σε περιοχή του Πεντελικού Όρους», και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα, ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος Πεντέλης αντιλήφθηκε την δραστηριότητα σκαπτικού μηχανήματος σε περιοχή του Πεντελικού Όρους και προέβη στην ενημέρωση του Κέντρου της Άμεσης Δράσης. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που μετέβησαν στην περιοχή εντόπισαν φορτηγό όχημα, που οδηγούσε ο 57χρονος, το ακινητοποίησαν και από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε στην καρότσα του ένα τεράστιο κομμάτι μαρμάρου, το οποίο έφερε εμφανή σημάδια πρόσφατης εξόρυξης.

Ο 57χρονος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος στερείτο άδειας ικανότητας οδήγησης, άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και ασφαλιστηρίου συμβολαίου, συνελήφθη και όπως εξακριβώθηκε, είχε προβεί λίγο νωρίτερα, με τη χρήση σκαπτικού μηχανήματος, στην εξόρυξη του κατασχεθέντος κομματιού μαρμάρου, το οποίο σκόπευε να πουλήσει στην «μαύρη αγορά». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

SHARE:

24Media Network