Συνελήφθη γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο των εστιατορίων για μη έκδοση αποδείξεων

Στιγμιότυπο από την στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο στην Αθήνα την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Στιγμιότυπο από την στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο στην Αθήνα την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Προηγήθηκε έφοδος στο εστιατόριο από άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας και ύστερα από επεξεργασία των ληφθέντων φορολογικών στοιχείων διαπιστώθηκε μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 52.229 ευρώ

Συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης και Ασφαλιστικής Προστασίας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, γνωστός 35χρονος επιχειρηματίας, διαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος εταιρείας εστίασης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για φοροδιαφυγή.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης 31χρονος , συνδιαχειριστής και ομόρρυθμο μέλος της εταιρείας, ο οποίος δεν συνελήφθη και αναζητείται. Ειδικότερα, κλιμάκιο Αστυνομικών πραγματοποίησε έλεγχο σε γνωστό εστιατόριο που βρίσκεται στο Νέο Ψυχικό, κατά τον οποίο συλλέχτηκε υλικό για την περαιτέρω φορολογική έρευνα.

Συγκεκριμένα, ύστερα από την επεξεργασία των ηλεκτρονικών αρχείων του φορολογικού μηχανισμού που λειτουργούσε στο κατάστημα, διαπιστώθηκε, για το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως τις 30 Ιουλίου 2014, δεν εκδόθηκαν 2.025 αποδείξεις λιανικών συναλλαγών ή τιμολόγια πώλησης (που αντιστοιχούν σε 3.837 Δελτία Παραγγελίας), συνολικής αξίας 52.229,02 ευρώ.

Στις περιπτώσεις αυτές η επιχείρηση εμφάνιζε παρανόμως τα δελτία παραγγελίας ως Αποδείξεις Λιανικών Συναλλαγών. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

SHARE:

24Media Network