Συνελήφθη μαιευτήρας για εκβιασμό

Συνελήφθη μαιευτήρας για εκβιασμό

Γυναικολόγος μαιευτήρας συνελήφθη για απόπειρα εκβίασης αλλά και παθητική δωροδοκία. Φέρεται να είχε ζητήσει 1.300 ευρώ από έγκυο

Συνελήφθη 62χρονη γυναικολόγος -μαιευτήρας, η οποία εργάζεται σε δημόσιο μαιευτήριο της Αθήνας, από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενη για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία.

Η κατηγορούμενη γιατρός φέρεται να είχε ζητήσει 1.300 ευρώ από εγκυμονούσα για να την υποβάλλει σε καισαρική επέμβαση.

Όπως έγινε γνωστό, η γιατρός, που είναι μάλιστα και διευθύντρια της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου, είχε ζητήσει το ποσό των 1.300 ευρώ, προκειμένου να προβεί σε καισαρική επέμβαση 24χρονης εγκυμονούσας, όταν τα νόμιμα έξοδα νοσηλείας στο νοσοκομείο έφταναν ήδη τα 1.700 ευρώ.

Η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε πως η γυναικολόγος της είχε ζητήσει το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό ως επιπλέον αμοιβή δική της και του αναισθησιολόγου που θα συνέδραμε στη διαδικασία της καισαρικής επέμβασης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η γιατρός την είχε ενημερώσει ότι σε περίπτωση που δεν διέθετε τα χρήματα αυτά, η γιατρός δεν θα την αναλάμβανε, αλλά την επέμβαση του τοκετού θα πραγματοποιούσε ο εφημερεύων ιατρός του νοσοκομείου.

Την Πέμπτη, ημέρα εξόδου της 24χρονης από το μαιευτήριο, λίγες ημέρες μετά την καισαρική της επέμβαση, ο σύζυγός της παρέδωσε στη γιατρό, σε ραντεβού που είχε οριστεί, το ποσό των 1.000 ευρώ, που αποτελούσε προκαταβολή του συνολικού ποσού των 1.300 ευρώ που είχε ζητήσει.

Στη συνέχεια αστυνομικοί συνέλαβαν την γιατρό και στην τσάντα της βρέθηκαν τα 1.000 ευρώ, τα οποία ήταν σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα