Συνελήφθη ουρολόγος στο ΝΙΜΤΣ για 'φακελάκι'

Συνελήφθη ουρολόγος στο ΝΙΜΤΣ για 'φακελάκι'

Μεσάζοντας ήταν ένας ιδιώτης Ουρολόγος-Ανδρολόγος που έστειλε στο ΝΙΜΤΣ τον ασθενή του με την προϋπόθεση να καταβάλει το «φακελάκι»

Συνελήφθησαν χθες  από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, γιατρός του Ουρολογικού στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ Αθηνών και ένας ιδιώτης Ανδρολόγος-Ουρολόγος, κατηγορούμενοι για δωροληψία υπαλλήλου και άμεση συνέργεια σε δωροληψία, αντίστοιχα.

Ο γιατρός της Ουρολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ είναι και διευθυντής του ΕΣΥ στην ίδια κλινική.

Διευκρινίζεται ότι το δημοσίευμα δεν αφορά τον νυν στρατιωτικό διευθυντή της Ουρολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ αλλά διευθυντή του ΕΣΥ της ίδιας κλινικής.

Ειδικότερα, για την υπόθεση προηγήθηκε καταγγελία ενός ασθενή, σύμφωνα με την οποία τον παρακολουθούσε ιατρικά ο ιδιώτης ιατρός και για την καλύτερη αντιμετώπιση της πάθησής του τον παρέπεμψε στον γιατρό του δημόσιου νοσοκομείου, ενημερώνοντας τον ότι θα έπρεπε να καταβάλλει το ποσό των 100 ευρώ για την «εξυπηρέτηση».

Ακολούθως, ο γιατρός του δημόσιου νοσοκομείου αφού πραγματοποίησε τη θεραπεία στον καταγγέλλοντα απαίτησε και έλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Αμέσως, ο γιατρός του Ουρολογικού στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, ενώ ακολούθησε και η σύλληψη του ιδιώτη ιατρού.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.

SHARE:

24Media Network