Συνελήφθησαν διαβόητοι ληστές, ο ένας δραπέτης - Πήρε άδεια, δεν γύρισε κι οργάνωσε συμμορία

Μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ
Μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ EUROKINISSI

Παρότι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος κακοποιός του δόθηκε άδεια πριν έναν μήνα, την παραβίασε και αμέσως οργάνωσε συμμορία και ξεκίνησε τις ένοπλες ληστείες και ο άλλος είχε επίσης πλούσιο ιστορικό ληστειών στην Κρήτη.

Συνελήφθησαν στη Δραπετσώνα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο Έλληνες διαβόητοι κακοποιοί, ηλικίας 52 και 41 ετών, μέλη σπείρας που διέπραττε ληστείες.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι συλληφθέντες, μαζί με δύο επιπλέον συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει, από τις αρχές του Φεβρουαρίου, εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

ADVERTISING

Η δράση της σπείρας ήταν διαρκής, προβαίνοντας καθημερινά σε αναζήτηση στόχων, για διάπραξη ληστείας. Ως προς τον τρόπο δράσης, εισέρχονταν σε καταστήματα, είτε ένας είτε δύο είτε τρείς, ανάλογα με το στόχο που επέλεγαν και με την απειλή όπλου, ακινητοποιούσαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαιρούσαν χρήματα από τα ταμεία.

Για την προσέγγιση του στόχου αλλά και για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν είτε κλεμμένα οχήματα είτε αφαιρούσαν τα οχήματα των παθόντων, τα οποία στη συνέχεια εγκατέλειπαν σε κοντινή περιοχή.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και στο εσωτερικό κλεμμένου αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με 12 φυσίγγια, συσκευασία με 21 φυσίγγια, δύο γεμιστήρες, 5 κινητά τηλέφωνα, και πλήθος καρτών SIM.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν πέντε περιπτώσεις ληστειών σε καταστήματα στις περιοχές της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Βύρωνα.

Ο 52χρονος συλληφθείς Α.Λ. που είναι γνωστός στις Αρχές επί σειρά ετών για πλήθος ληστειών αναζητείτο από τις 3 Φεβρουαρίου, ως δραπέτης των Φυλακών Αγιάς Χανίων, όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση του Νόμου περί όπλων, και παραβίασε την άδεια που πήρε, ενώ σε βάρος του 41χρονου Π.Κ. εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης για ληστείες τραπεζών, ήταν επίσης πολύ γνωστό πρόσωπο στις Αρχές και είχε πλούσια παράνομη δραστηριότητα στην Κρήτη.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

24Media Network