Συνελήφθησαν οι ληστές με τις περούκες

Συνελήφθησαν οι ληστές με τις περούκες
Συνελήφθησαν οι ληστές με τις περούκες

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας 53χρονος Έλληνας και ένας 49χρονος αλλοδαπός, δραπέτης των Φυλακών, για ένοπλες ληστείες σε καταστήματα.

Συνελήφθησαν έπειτα από αναζητήσεις στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, ένας 53χρονος Έλληνας και ένας 49χρονος Αλβανός, οι οποίοι νωρίτερα είχαν αποπειραθεί να διαπράξουν ληστεία σε πολυκατάστημα στον Άλιμο.

Η σύλληψη των δραστών ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων ερευνών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, για την ταυτοποίηση των δραστών ενόπλων ληστειών σε διάφορα καταστήματα της Αττικής.

Πιο αναλυτικά, η Ασφάλεια αναζητούσε τους δράστες ένοπλων ληστειών, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2018 σε διάφορα καταστήματα στην Αττική.

Συνελήφθησαν οι ληστές με τις περούκες

Από την αξιοποίηση όλων των προανακριτικών δεδομένων προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι σε όλες τις περιπτώσεις είναι τα ίδια άτομα, τα οποία κατά τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσαν διάφορα είδη μεταμφίεσης (περούκα, μύτη σιλικόνης, καπέλα τζόκεϊ) για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών τους και για την διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσυκλέτες.

Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και πιστόλι-ρέπλικα, πλήθος φυσιγγίων, διάφορα είδη μεταμφίεσης (περούκα, μύτη σιλικόνης), διάφορα είδη ένδυσης (ρούχα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, γάντια), στολή αστυνομικού, καθώς επίσης σφυράκι θραύσης τζαμιών, κράνος μηχανής, κινητά τηλέφωνα και 150 ευρώ.

Επίσης, μετά από αναζητήσεις βρέθηκε και κατασχέθηκε στον Άλιμο μία κλεμμένη μοτοσυκλέτα, ως μέσο διάπραξης των ληστειών.

Συνελήφθησαν οι ληστές με τις περούκες

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί από τον Απρίλιο του 2018, 7 ληστείες και τρείς απόπειρες σε ταχυδρομικά καταστήματα, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, τραπεζικό κατάστημα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ ακόμη εξιχνιάσθηκαν και δύο κλοπές μοτοσυκλετών.

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος Αλβανός είναι δραπέτης των Φυλακών από τις οποίες είχε λάβει τριήμερη άδεια την οποία παραβίασε, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης για ληστεία και καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία.

Περαιτέρω, αμφότεροι οι δράστες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Συνελήφθησαν οι ληστές με τις περούκες

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα