Συνελήφθησαν σχεδιαστής μόδας, φωτογράφος και πιλότος για διακίνηση κοκαΐνης

Συνελήφθησαν σχεδιαστής μόδας, φωτογράφος και πιλότος για διακίνηση κοκαΐνης
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας Shutterstock

Πολύ γνωστός σχεδιαστης μόδας με πελάτες που προέρχονται από ολόκληρο το καλλιτεχνικό φάσμα και την showbiz, φωτογράφος και πιλότος συνελήφθησαν για διακίνηση κοκαΐνης. Το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον τους τελευταίους τρεις μήνες και παρέδιδαν τις "παραγγελίες" κατ’ οίκον.

Τέλος στην δράση κυκλώματος διακίνησης σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης με πελατολόγιο γνωστά πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου, της showbiz και όχι μόνο, έβαλαν οι άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Οι διακινητές που δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, ήταν ένας Έλληνας σχεδιαστής μόδας, που θεωρείται σπουδαίος στον χώρο του, ένας Έλληνας πιλότος και ένας Αλβανός φωτογράφος.

Ως «καβάτζες» των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν τα σπίτια τους σε Μαρούσι, Ανθούσα και Δροσιά όπου έγινε έφοδος των αστυνομικών και κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, ενώ τις παραγγελίες που δέχονταν, τις παρέδιδαν στους υψηλό πελατολόγιό τους κατ’ οίκον. Το γραμμάριο το χρέωναν ανάλογα με την ποιότητα από 70-100 ευρώ.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρει: «Συνελήφθησαν, στις (8.3.2021) το πρωί, στην Αθήνα Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τρία άτομα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 43 και 45 ετών, αντίστοιχα και 34χρονος αλλοδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες των ανωτέρω, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν: ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 795,1 γραμμαρίων, μικροποσότητα κάνναβης, 30,9 γραμμάρια ουσίας, η χημική σύσταση της οποίας διερευνάται, 3 πιστόλια, μετά των γεμιστήρων, εκ των οποίων το ένα ήταν κλεμμένο, 784 φυσίγγια, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 4 ζυγαριές ακριβείας, 9 κινητά, το χρηματικό ποσό των 8.570 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών και αντικείμενα σχετικά με τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα