Σύζυγος Καντάρη: 'Πήρα εξιτήριο Παρασκευή και το Σάββατο πήγα στη κηδεία του'

Σύζυγος Καντάρη: 'Πήρα εξιτήριο Παρασκευή και το Σάββατο πήγα στη κηδεία του'

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείο ξεκίνησε η διπλή για τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη για μία βιντεοκάμερα. Την ενοχή των δύο Αφγανών κατηγορουμένων εισηγήθηκε ο εισαγγελέας της έδρας

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη την ώρα που βιντεοσκοπούσε την ετοιμόγεννη σύζυγό του στην Γ' Σεπτεμβρίου, οι δύο κατηγορούμενοι Αφγανοί κάθισαν στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Με τη φωνή της να σπάει, ενώ προσπαθούσε να περιγράψει όσα έζησε την ημέρα, που ευελπιστούσε ότι θα γίνει η ωραιότερη της ζωής της, με τη γέννηση του παιδιού τους, η σύζυγος του θύματος, Σίμονα Βιρτζίλι, αναφέρθηκε στο μοιραίο βράδυ.

Ο Μανώλης Καντάρης είχε μόλις επιστρέψει εσπευσμένα από ταξίδι του στην Ιταλία, καθώς η ίδια επρόκειτο να υποβληθεί σε προγραμματισμένο πρόωρο τοκετό. Όπως είπε, ο σύζυγός της βγήκε από το σπίτι για να πάει να φέρει το αυτοκίνητο από το πάρκινγκ και να πάνε στο μαιευτήριο και περιγράφοντας τη συνταρακτική εικόνα που αντίκρισε, κατέθεσε: "Αργούσε.Ανησύχησα άρχισα να τον παίρνω τηλέφωνο πολλές φορές. Επέμενα. Βγήκα στο μπαλκόνι. Είπα της μαμά μου να κατέβουμε κάτω. Δε μπορούσα να περπατήσω γρήγορα. Φαινόταν φάρος περιπολικού σε απόσταση, γλίστρησα στο δρόμο και έπεσα. Είδα κορδέλα και αστυνομικούς. Θυμάμαι ότι προσπάθησα να πλησιάσω. Κατάφερα και πέρασα είδα το πόδι του Μανώλη με τζιν και παπούτσι μέσα στα αίματα".

Και πρόσθεσε: "Προσπάθησα να περάσω. Υπήρχε μια λίμνη αίματος. Ήταν λερωμένα τα ρούχα του. Υπήρχε πολύ αίμα και είχε ανοικτά τα μάτια και το στόμα του. Προσπάθησα να περάσω κορδέλα διότι δεν τον είχα φιλήσει όταν έφυγε από σπίτι αλλά δε μου το επέτρεψαν Μπηκα στο ασθενοφόρο εκεί αποφάσισα οτι η κόρη του θα πάρει το όνομα του και ότι έπρεπε να ειδοποιήσω συγγενείς. Πήρα εξιτήριο Παρασκευή και το Σάββατο πήγα στη κηδεία του.."

Η συγκίνηση για τους συγγενείς του Μανώλη Καντάρη ήταν ολοφάνερη κατά την ακροαματική διαδικασία. Τα δάκρυα της μητέρας της Σίμονα Βιρτζίλι, η οποία επίσης κατέθεσε στο δικαστήριο, στάθηκαν άλλωστε, η αιτία για τον πρόεδρο της έδρας να της προτείνει την ολιγόλεπτη διακοπή της δίκης, έτσι ώστε να μπορέσει να ανακτήσει τις δυνάμεις της. "Δε θέλω να διακόψω, θέλω να υπερασπιστώ τη ψυχή του Μανώλη και των παιδιών του!", ήταν η απάντηση της. Όπως είπε, οι δράστες "στέρησαν τον πατέρα από την κόρη του, η οποία γεννήθηκε δυο ώρες μετά...".

Οι δυο κατηγορούμενοι, που έχουν καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό αντίστοιχα σε ισόβια και 20ετή κάθειρξη, αρνήθηκαν την εμπλοκή της στην υπόθεση κατά τις απολογίες τους. Επέρριψαν τις ευθύνες σε ένα τρίτο πρόσωπο Πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο που ελήφθησαν από κάμερες ασφαλείας, υποστηρίζοντας πως εκείνος ήταν ο θύτης. Χαρακτηριστικά, ο πρώτος κατηγορούμενος είπε: "Δεν έχω σκοτώσει δε φταίω δεν έχω κλέψει ποτέ εμείς ήρθαμε εδώ να κάνουμε καλή ζωή. Εμείς πιάσαμε τον Πακιστανό και πήραμε πίσω την κάμερα".

Ο εισαγγελέας, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, από την πλευρά του, εισηγήθηκε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και ληστεία, κάνοντας λόγο για αντιφατικούς ισχυρισμούς. "Το τρίτο πρόσωπο είναι το εύκολο θύμα" είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, επισημαίνοντας ότι  οι τρεις αντιφατικές εκδοχές που έδωσε ο πρώτος κατηγορούμενος, σε συνδυασμό με τα αίματα στα παπούτσια του, "φωτογραφίζουν πως ο ίδιος έπληξε θανόντα".

Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα εκδοθεί η απόφαση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δολοφονία Καντάρη: Για μια βιντεοκάμερα 120 ευρώ. Ενώπιον της Δικαιοσύνης για 2η φορά οι δύο Αφγανοί

Κάθειρξη 43 ετών στους δολοφόνους του Μανώλη Καντάρη

SHARE: