Επαναστατική Αυτοάμυνα: Τα λάθη στην επιστολή του καταζητούμενου που δεν πείθουν την Αντιτρομοκρατική

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Τα λάθη στην επιστολή του καταζητούμενου που δεν πείθουν την Αντιτρομοκρατική
Απολογία στον ανακριτή των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης "Επαναστατική Αυτοάμυνα". Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Στην Αντιτρομοκρατική «βλέπουν» έναν άνθρωπο που απλά προσπαθεί να προετοιμάσει την απολογία του πριν έρθει εκείνη η ημέρα και μάλιστα με τρόπο μάλλον πρόχειρο, αφού τα επιχειρήματά του θεωρούν ότι καταρρίπτονται από τα στοιχεία της δικογραφίας

Για απέλπιδα προσπάθεια υπεράσπισης των συλληφθέντων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης ή και για δική του μελλοντική χρήση ενώπιον ενός δικαστηρίου, κάνει λόγο η Αντιτρομοκρατική σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής του φερόμενου «αρχηγού» της οργάνωσης, που παραμένει ασύλληπτος και τραυματίστηκε από εκπυρσοκρότηση του καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια της ληστείας στο πρακτορείο ΟΠΑΠ-Play στον Χολαργό.

Στην Αντιτρομοκρατική πρώτα απ’ όλα πιστεύουν ότι έδωσε την επιστολή σε κάποιον να την ανεβάσει και στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου δεν έχουν όλοι κωδικούς για να μπουν. Η προέλευση δεν είναι εύκολο να βρεθεί γιατί χρησιμοποιήθηκε πρόγραμμα που δείχνει διαφορετικά ηλεκτρονικά ίχνη και γεωγραφικά σημεία για να δυσκολευτούν οι Αρχές.

Σε ό,τι αφορά το καταφύγιό του παραμένουν στην Αντιτρομοκρατική να θεωρούν ότι ίσως είναι κάπου εντός Αττικής όπου είναι πιο εύκολο να εξαφανιστεί και να βρει άτομα να τον βοηθήσουν.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της επιστολής, στην Αντιτρομοκρατική πιστεύουν ότι πιο πολύ τον εκθέτει παρά τον βοηθάει και αυτό για τους εξής λόγους:

-Αρνείται ότι είναι μέλος της Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας, ωστόσο γνωρίζει ότι δήθεν τερμάτισε την δράση το 2017, όταν μετά την τελευταία επίθεση εναντίον των ΜΑΤ στην Τρικούπη, βρήκαν καταφύγιο στην κατάληψη «GARE», όπως θεωρούσε η Αντιτρομοκρατική.

-Είχε παραδεχτεί ότι τον παρακολουθούσε η Αντιτρομοκρατική.

-Κάποιοι του παρέδωσαν τον οπλισμό να τον προσέχει αλλά για μελλοντική χρήση, άρα παραδέχεται ότι ο οπλισμός θα χρησιμοποιούνταν σε ενδεχόμενο χτύπημα.

-Προσπαθεί να αθωώσει τον συνεργό του στην ληστεία, λέγοντας πως δεν ήταν καν εκεί, όμως βρέθηκε το DNA του στην μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν, στη ληστεία.

-Ισχυρίζεται ότι οι συλληφθέντες δεν γνώριζαν τι μετέφεραν από την Κυψέλη στον Χολαργό, κάτι που επίσης δεν μπορεί να σταθεί αφού μαζί συγκέντρωσαν τον οπλισμό και τον μετέφεραν αμέσως μετά τον τραυματισμό στη ληστεία, ως πρώτο μέσο προφύλαξης από ενδεχόμενο εντοπισμό τους από τις Αρχές

-Ως διαχειριστής της γιάφκας, άτομο που τακτοποιούσε την πληρωμή των κοινοχρήστων του ενοικίου μέσω τραπέζης κλπ. από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής προκύπτει πως ήταν αποκλειστικά ο 46χρονος αναζητούμενος. Ωστόσο, το συγκεκριμένο σπίτι φέρεται να το νοίκιασε ένας νεαρός από τον υπέργηρο ιδιοκτήτη του πριν 5 χρόνια όπου του εμφανίστηκε ως φοιτητής. Μόλις τρεις μήνες μετά την αρχική ενοικίαση του διαμερίσματος της Κυψέλης, ο νεαρός επικαλέστηκε στον σπιτονοικοκύρη πως θα έφευγε στην Γαλλία για να συνεχίσει τις σπουδές του, αλλά επειδή επιθυμούσε όπως ισχυρίστηκε να κρατήσει το διαμέρισμα, θα το αναλάμβανε δήθεν ο θείος του. Ο «θείος» στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο 46χρονος. Θεωρείται λοιπόν βέβαιο πως ο νεαρός αυτός που επίσης αναζητείται, είχε ενεργό ρόλο και εμπλοκή στην οργάνωση.

-Ο όρος «απαλλοτρίωση» που χρησιμοποιεί για να περιγράψει την ληστεία στο πρακτορείο ΟΠΑΠ-Play στον Χολαργό, δεν χρησιμοποιείται από άτομα που απλά κάνουν ληστείες, αλλά από μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων που με αυτόν τον όρο «δικαιολογούν» με τον «μανδύα» της «απαλλοτρίωσης» την πράξη τους ως μέσο χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων τους.

Εν ολίγοις, στην Αντιτρομοκρατική «βλέπουν» έναν άνθρωπο που απλά προσπαθεί να προετοιμάσει την απολογία του πριν έρθει εκείνη η ημέρα και μάλιστα με τρόπο μάλλον πρόχειρο, αφού τα επιχειρήματά του θεωρούν ότι καταρρίπτονται από τα στοιχεία της δικογραφίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα