Τα ντοκουμέντα φρίκης από το κινητό του τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης

Τα ντοκουμέντα φρίκης από το κινητό του τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης

Ο 32χρονος, που υποστηρίζει ότι ανήκει στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και όχι στο Ισλαμικό Κράτος, φαίνεται να κρατά καλάσνικοφ ενώ εικάζεται ότι είναι ο ίδιος σε εικόνες, όπου εμφανίζεται ένας άνδρας να κραδαίνει κεφάλια αιχμαλώτων - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ανατριχιαστικά βίντεο και φωτογραφίες περιέχουν το κινητό τηλέφωνο, το τάμπλετ και ο φορητός υπολογιστής του 32χρονου τζιχαντιστή, που συνελήφθη στην Αλεξάνδρουπολη. Πιθανότατα αυτά τραβήχτηκαν στη Ράκα της Συρίας.

Στο κινητό του τηλέφωνο έχουν βρεθεί φωτογραφίες και βίντεο που τον δείχνουν να κρατά καλάσνικοφ ενώ εικάζεται ότι είναι ο ίδιος σε άλλες φρικτές εικόνες όπου εμφανίζεται ένας άνδρας να κρατά τα κεφάλια αιχμαλώτων. Σε άλλες φωτογραφίες που επίσης υπήρχαν στο κινητό του εμφανίζεται σε όχημα μαζί με τζιχαντιστές του ISIS να πυροβολεί στον αέρα ενώ σε βίντεο εμφανίζεται μαζί με ανώτατο στέλεχος της οργάνωσης.

Προσοχή τα πλάνα είναι σκληρά

Κατά την σύλληψη του ο άνδρας ομολόγησε ότι ήταν ενεργό στέλεχος του ISIS ενώ το οπτικο - ακουστικό υλικό που βρέθηκε στο κινητό του δεν το χωράει ανθρώπινος νους (νεκρούς, κεφάλια κομμένα, να τραγουδάνε πάνω από νεκρούς, να χλευάζουν ανθρώπους προς εκτέλεση και πολλές άλλες σκληρές εικόνες). Πρόκειται για φριχτά πλάνα που απεικονίζουν βασανιστήρια και αποκεφαλισμούς, όμοια με εκείνα που κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.

Σε ένα από τα βίντεο απεικονίζεται ο ίδιος και ακόμη ένας άντρας να βασανίζουν έναν άνδρα. Πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν πως υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν τον 32χρονο να κρατά και να επιδεικνύει το κομμένο κεφάλι του θύματος του που νωρίτερα εκλιπαρούσε για τη ζωή του. Ο 32χρονος ισχυρίστηκε πως ο άνδρας αποκεφαλίστηκε, γιατί του είχε κάψει το σπίτι του στη Συρία.

Η συνήγορος του Σύρου είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί μαζί του προκειμένου να προχωρήσουν σε στοιχειοθέτηση της γραμμής υπεράσπισής του.

Το e-evros.gr επικοινώνησε μαζί της, με την Τ. Τσιουλπά να αναφέρει:

"Πρόκειται για αστυνόμο, καθεστώς Άσαντ, ο οποίος κατά την κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία εκδιώχθηκε. Τότε άρχισαν να δημιουργούνται αντικαθεστώτα του Άσαντ και να γίνονται ένοπλες συρράξεις.

Ο 32χρονος μπήκε στην οργάνωση του "Ελεύθερου Συριακού Στρατού". (ουσιαστικά ήταν αντάρτης του καθεστώτος Άσαντ και όχι τρομοκράτης).

Σε μία από τις συμπλοκές ο 32χρονος κατηγορούμενος τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο που ανήκε στο καθεστώς Άσαντ. Έτσι θεωρήθηκε από την οργάνωσή του προδότης και εκδιώχθηκε.

Έπειτα το διωγμό του πήγε στην Κωνσταντινούπολη, όπου προσεγγίστηκε από την ISIS, όμως επειδή δεν συμφωνούσε με το καθεστώς τους (να σκοτώνουν και να βιάζουν άμαχο πληθυσμό) θέλησε να το "σκάσει" επικαλέστηκε ασθένεια της γυναίκας του κι έφυγε.

Στη συνέχεια μαζί με τη γυναίκα του πηγαίνουν στη Λέρο κι από τότε ζει στην Ελλάδα ως πολιτικός μετανάστης".

Σε ερώτησή σχετικά με τις φωτογραφίες και τα βίντεο που βρέθηκαν στην κατοχή του η κ. Τσιουλπά είπε πως "σε τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να διαπράττει ο κατηγορούμενος εκτέλεση ενώ το πτώμα που διακρίνεται έχει εκτελεστεί έπειτα από δικαστική απόφαση".

Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί τη Δευτέρα ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αλεξανδρούπολη: Σοκαρισμένη και η αστυνομία από τα βίντεο φρίκης στο κινητό του τζιχαντιστή

Ο 32χρονος τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης συμμετείχε σε βασανιστήρια

Στον εισαγγελέα ο τζιχαντιστής της Αλεξανδρούπολης

SHARE:

24Media Network