Θα συλλαμβάνονται οι ξένοι μαχητές που πολέμησαν με οποιαδήποτε πλευρά στη Συρία

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου AP

Σε εφαρμογή σχετικής κοινοτικής οδηγίας και κατόπιν προσθήκης στην ελληνική νομοθεσία όποιος εντοπίζεται στην Ελληνική Επικράτεια ως άτομο που πολέμησε στις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας θα συλλαμβάνεται.

Κλειστές πύλες θα συναντήσουν όσοι τυχόν έφυγαν από τρίτες και ευρωπαϊκές χώρες και πήγαν σε εμπόλεμες ζώνες όπως στη Συρία για να πολεμήσουν με οποιαδήποτε πλευρά.

Είναι σύνηθες πέρα από τους πρόσφυγες που προσπαθούν να διαφύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες ειδικά της Συρίας να επιχειρούν να διαφύγουν και πολλοί ξένοι μαχητές που πήγαν από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες για να πολεμήσουν με την μία ή την άλλη πλευρά.

Σε εφαρμογή σχετική κοινοτικής οδηγίας και κατόπιν σχετικής προσθήκης στην ελληνική νομοθεσία όποιος εντοπίζεται στην Ελληνική Επικράτεια ως άτομο που προέρχεται από τρίτη χώρα και πολέμησε στις εμπόλεμες ζώνες θα συλλαμβάνεται.

Προφανώς από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το «Ισλαμικό Κράτος» η ίδια αντιμετώπιση υπάρχει και για άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί από την συνεργασία Μυστικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Ασφαλείας κοινοτικών και συμμαχικών χωρών ως τζιχαντιστές μαχητές του ISIS. Στο τελευταίο αυτό πλαίσιο ανήκει και η ταυτοποίηση και σύλληψη τζιχαντιστή μαχητή από την Συρία που εντοπίστηκε τον Ιούνιο στη Κω, όπου βρισκόταν σε βάρκα με άλλους πρόσφυγες και αποπειράθηκε να εισέλθει ως πρόσφυγας.

Το πρόσωπο αυτό αναγνωρίστηκε καθώς τα στοιχεία του, το βιογραφικό του και οι φωτογραφίες του ήταν περασμένες στη βάση δεδομένων που χρησιμοποιούν οι ελληνικές Αρχές και ανανεώνεται συνεχώς από την διεθνή συνεργασία, συνελήφθη και κρατείται πλέον στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Στο σημείο αυτό σημειώνεται ότι η φωτογραφία του μαχητή του ISIS που έχει κάνει τον γύρο των ελληνικών ΜΜΕ, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής είναι ψευδής και δεν ανταποκρίνεται στο συγκεκριμένο πρόσωπο.

Μαζί του ο συλληφθείς είχε και ένα δίχρονο αγοράκι, το οποίο ισχυρίστηκε ότι ήταν γιος του. Από τις Αρχές δεν έγινε κάποιο τεστ DNA για να διαπιστωθεί αν όντως είναι γιος του, ωστόσο οι ελληνικές Αρχές παρέλαβαν το παιδάκι και κατόπιν εισαγγελικής εντολής φιλοξενείται σε δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» οι υπεύθυνοι του οποίου του παρέχουν στέγη και φροντίδα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Μεταναστευτικό, Isis, Συρία, Εισβολή στη Συρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνελήφθη επικίνδυνος τζιχαντιστής στην Κω - Παρίστανε τον πρόσφυγα

SHARE: