Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. κατάθεση “κλειδί” αυτόπτη μάρτυρα

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. κατάθεση “κλειδί” αυτόπτη μάρτυρα
Μετά την αιματηρή απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην πλατεία Κάνιγγος Eurokinissi

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται κατάθεση ανθρώπου που φέρεται να ήταν μαζί με τον Ζακ Κωστόπουλο το απόγευμα της Παρασκευής και, σύμφωνα με πληροφορίες, όσα έχει καταθέσει ανατρέπουν πλήρως το αρχικό σενάριο της απόπειρας ληστείας - Στο μικροσκόπιο τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των παρακείμενων καταστημάτων.

Να ξετυλίξουν το κουβάρι γύρω από το θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου προσπαθούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζοντας λεπτομερώς τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των παρακείμενων καταστημάτων που έχουν καταγράψει τις κινήσεις τόσο του 33χρονου όσο και του κοσμηματοπώλη της Ομόνοιας, καθώς και τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, περιμένοντας παράλληλα απαντήσεις από το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα.

Και ενώ αρχικά το περιστατικό, σύμφωνα με την αστυνομία, αφορούσε απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Πλατεία Κάνιγγος κατά τη διάρκεια της οποίας ” ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει από το κατάστημα, χρησιμοποιώντας έναν πυροσβεστήρα, έπεσε πάνω στην τζαμαρία με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του, καθώς τα θραύσματα έπεσαν σε όλο του το σώμα”, ήρθαν τα δύο σοκαριστικά βίντεο που δείχνουν ξεκάθαρα πως ο 33χρονος ξυλοκοπήθηκε από τον κοσμηματοπώλη και έναν ακόμη άνδρα ο οποίος αναζητείται ακόμη από την αστυνομία.

Το πρώτο βίντεο που έδειχνε ξεκάθαρα τον ξυλοδαρμό του από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και δύο ακόμη άτομα (ένα στην αρχή και ένα ακόμη αφότου είχε λάβει τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ), αφότου είχε επιχειρήσει να σπάσει τη τζαμαρία για να βγει από το κατάστημα όπου είχε εγκλωβιστεί καθώς τέθηκε σε λειτουργία ο αυτόματος μηχανισμός ασφάλισης της πόρτας και όντας σε εμφανή αδυναμία. Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα να δέχεται βία εκ νέου, αφού είχε λάβει τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ για τον ξυλοδαρμό του και ενώ επιχειρεί με ένα κομμάτι γυαλί να αμυνθεί. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, αφού τον χτυπούν στην πλάτη με το γκλοπ.

Οι κάμερες ασφαλείας και η κατάθεση μαρτύρων

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, στην ΕΛΑΣ δεν εξετάζουν μόνο τα δύο ερασιτεχνικά βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά πολλά ακόμη από τις κάμερες ασφαλείας των παρακείμενων καταστημάτων, προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων και όχι μόνο κάποια αποσπασματικά πλάνα, ώστε να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Μάλιστα, το υλικό θα ζητήσει και η οικογένεια του θύματος που θα έχει πλέον επίσημη νομική εκπροσώπηση στην υπόθεση.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, που μένει βέβαια να επιβεβαιωθούν, στην ασφάλεια έχει καταθέσει άνθρωπος που φέρεται να ήταν μαζί με τον Ζακ Κωστόπουλο την στιγμή της επίθεσης. Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε ο άνδρας, οι δύο τους ήταν για καφέ και ο 33χρονος δεν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο για να το ληστέψει, αλλά να προφυλαχτεί καθώς στην καφετέρια που βρίσκεται στον πεζόδρομο ξέσπασε έντονος καβγάς μεταξύ τρίτων ατόμων χωρίς εκείνος να εμπλακεί. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο σενάριο της κατάθεσης ο 33χρονος εγκλωβίστηκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο, πανικοβλήθηκε και δεν κατάλαβε για ποιο λόγο άρχισε να δέχεται επίθεση.

Το σενάριο αυτό που μένει να αποδειχτεί αποκάλυψε πρώτος με ανάρτησή του στο facebook ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος γράφοντας “Όποιος ξαναγράψει ή ξαναπεί «ο επίδοξος ληστής» για τον άγρια δολοφονημένο Ζακ θα διαψευσθεί τόσο οικτρά(sic) που θα ντρέπεται που υπάρχει. O Zακ μπήκε στο κατάστημα μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια!!!!!(και κλειδώθηκε αυτόματα) όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί από κίνδυνο που διέτρεχε λόγω φασαρίας στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα. Οπτικό υλικό υπάρχει. Τα υπόλοιπα στις τρομερές δίκες που έρχονται, αρχίζοντας από την Τρίτη 25 Σεπτ. #tremete»

Εξετάζεται μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο

Τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι η αστυνομία βρήκε στο κοσμηματοπωλείο ένα μαχαίρι, το οποίο και εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκε στον 33χρονο ή φέρει τα αποτυπώματά του.

Σε εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου ατόμου, που φαίνεται σε βίντεο να κλωτσάει τον Κωστόπουλο, μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου, την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να βγει από το κατάστημα.

Άγγελος Τσιγκρής καθηγητής εγκληματολογίας:

“Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν σε πολλά μέρη, σε όλη την επικράτεια, απλώς δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας” ανέφερε στο σταθμό μας ο Άγγελος Τσιγκρής, καθηγητής εγκληματολογίας.

“Ζούμε σε ένα πιο βίαιο κοινωνικό περιβάλλον” είπε και ανέφερε ως παράδειγμα ότι η Ελλάδα πριν 10 χρόνια δεν διέθετε παιδική και εφηβική βία. Οι συγκρούσεις, η φτώχεια, τα χάσματα μεταξύ των κοινωνικών ομάδων, η περιθωριοποίηση φέρνουν έγκλημα και βία” πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα