Ληστεία στην Ομόνοια: Τα καίρια ερωτήματα για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Ληστεία στην Ομόνοια: Τα καίρια ερωτήματα για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου
Το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια Eurokinissi

Το μαχαίρι που δεν έχει επιβεβαιώσει κανείς και η αναμενόμενη ΕΔΕ για τους αστυνομικούς- θεατές κατά τον πρώτο ξυλοδαρμό του 33χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Όσο περνούν οι ημέρες πολλαπλασιάζονται τα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε το θάνατο ο Ζακ Κωστόπουλος, μετά τη φερόμενη απόπειρα κλοπής σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Η αρχική είδηση σύμφωνα με την αστυνομία αφορούσε απόπειρα ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Πλατεία Κάνιγγος. Το αστυνομικό δελτίο ανέφερε μόνο πως: “Όταν ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει από το κατάστημα, χρησιμοποιώντας έναν πυροσβεστήρα, έπεσε πάνω στην τζαμαρία με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του, καθώς τα θραύσματα έπεσαν σε όλο του το σώμα.

Στο σημείο είχαν ήδη σπεύσει δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ και ο επίδοξος ληστής διεκομίσθη αμέσως στον “Ευαγγελισμό”, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.”

Στη συνέχεια όμως δημοσιεύθηκε το πρώτο βίντεο που έδειχνε ξεκάθαρα τον ξυλοδαρμό του από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου και δύο ακόμη άτομα (ένα στην αρχή και ένα ακόμη αφότου είχε λάβει τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ), αφότου είχε επιχειρήσει να σπάσει τη τζαμαρία για να βγει από το κατάστημα όπου είχε εγκλωβιστεί καθώς τέθηκε σε λειτουργία ο αυτόματος μηχανισμός ασφάλισης της πόρτας και όντας σε εμφανή αδυναμία.

Αντιδράσεις προκάλεσε και το γεγονός ότι σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και όπως φαίνεται και στο δεύτερο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, άνδρες της Αστυνομίας ήταν παρόντες. Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα να δέχεται βία εκ νέου, αφού είχε λάβει τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ για τον ξυλοδαρμό του και ενώ επιχειρεί με ένα κομμάτι γυαλί να αμυνθεί. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες, αφού τον χτυπούν στην πλάτη με το γκλοπ.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τηρούν σιγή ιχθύος, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτή την ώρα εξετάζονται τα βίντεο. Ωστόσο πηγές με γνώση των ερευνών, αναφέρουν στο News 24/7 πως από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει ο 33χρονος να έφερε μαχαίρι όταν εισήλθε στο κατάστημα, όπως ανέφεραν αρχικά ορισμένα ΜΜΕ, καθώς σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου ανέφερε ότι ο ίδιος δεν βρισκόταν εντός του καταστήματος και κάποιος του είπε ότι μπήκε ένα άτομο μέσα στο κατάστημα κρατώντας μαχαίρι. Ο κοσμηματοπώλης μάλιστα είχε υποστηρίξει στις αρχικές δηλώσεις του πως ο 33χρονος έσπασε το τζάμι του καταστήματος και βγήκε από το κάτω μέρος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, χωρίς να αναφερθεί στον ξυλοδαρμό που αποκάλυψαν τα βίντεο.

Εφόσον όμως δεν επιβεβαιωθεί από την Αστυνομία τελικά η ύπαρξη μαχαιριού, δεν επιβεβαιώνεται απόπειρα ληστείας και μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο απόπειρας κλοπής, απουσία του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου. Ωστόσο, το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο εντοπίστηκε ένα μαχαίρι το οποίο και εξετάζεται αν ανήκει στο θύμα.

Αλλά ακόμη και να μπήκε στο (άδειο) κοσμηματοπωλείο με μαχαίρι, ο εισαγγελέας έχει απαγγείλει κατηγορίες έτσι κι αλλιώς στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου σε βαθμό κακουργήματος, θεωρώντας προφανώς ότι έχει περάσει τα όρια της νόμιμης αυτοάμυνας.

Μία νέα διάσταση, που μένει να επιβεβαιωθεί, έδωσε σήμερα με νέα ανάρτησή του facebook ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, φίλος του Ζακ Κωστόπουλου ο οποίος ήταν ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, υποστηρίζοντας πως ο 33χρονος δεν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο προκειμένου να το ληστέψει αλλά για να προστατευτεί.

«Όποιος ξαναγράψει ή ξαναπεί «ο επίδοξος ληστής» για τον άγρια δολοφονημένο Ζακ θα διαψευσθεί τόσο οικτρά(sic) που θα ντρέπεται που υπάρχει. O Zακ μπήκε στο κατάστημα μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια!!!!!(και κλειδώθηκε αυτόματα) όχι για να κλέψει αλλά για να προστατευθεί από κίνδυνο που διέτρεχε λόγω φασαρίας στο απέναντι μαγαζί που καθόταν με παρέα. Οπτικό υλικό υπάρχει. Τα υπόλοιπα στις τρομερές δίκες που έρχονται, αρχίζοντας από την Τρίτη 25 Σεπτ. #tremete», έγραψε στην ανάρτηση του στο Facebook.

Σε κάθε περίπτωση, ο 73χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου βρίσκεται αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες. Ο Εισαγγελέας απήγγειλε στον κοσμηματοπώλη κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος (θανατηφόρα σωματική βλάβη, η οποία επισύρει 20ετή κάθειρξη) και πλημμελήματος (επικίνδυνη σωματική βλάβη) και θα απολογηθεί την Τρίτη.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του καταστηματάρχη, Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, δεν ήταν ο τραυματισμός του δράστη που επέδρασε στην απώλεια της ζωής του και ως απόδειξη σε αυτό ο κ. Αναγωστόπουλος τόνισε πως αφού βγήκε από το κοσμηματοπωλείο «και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία βρίσκεται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του δεύτερου δράστη του ξυλοδαρμού (διακρίνεται στο πρώτο βίντεο να χτυπά τον Ζακ Κωστόπουλο πεσμένο στο έδαφος μαζί με τον κοσμηματοπώλη), ενώ αναζητείται ο τρίτος δράστης που διακρίνεται στο δεύτερο βίντεο να ρίχνει κλωτσιά στον 33χρονο.

Τη Δευτέρα θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Ζακ Κωστόπουλου, από την οποία θα επιβεβαιωθεί οριστικά εάν ο θάνατός του προήλθε από τα χτυπήματα ή τα σπασμένα τζάμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News 24/7, τη Δευτέρα αναμένεται να διαταχθεί ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο, ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη εσωτερική έρευνα στην αστυνομία για τη στάση των παρόντων ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα