Ανατροπή στον φόνο της Θεσπρωτίας. Πρώτα τον πυροβόλησαν και μετά τον αποκεφάλισαν

Ανατροπή στον φόνο της Θεσπρωτίας. Πρώτα τον πυροβόλησαν και μετά τον αποκεφάλισαν

Σε μία ανατροπή στα έως τώρα δεδομένα για την υπόθεση οδήγησε η νεκροψία-νεκροτομή από τον ιατροδικαστή Θόδωρο Βουγιουκλάκη. Το θύμα πρώτα πυροβολήθηκε στο λαιμό και μετά αποκεφαλίστηκε

Ανατροπή έφερε στα έως τώρα δεδομένα της φρικτής δολοφονίας του 26χρονου Αλβανού βοσκού Μπλένταρ Τερπολάρι, η νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ από τον ιατροδικαστή Θόδωρο Βουγιουκλάκη.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, το θύμα είχε βληθεί πρώτα μία φορά από μονόκαννο κυνηγετικό όπλο στον λαιμό, και η βολίδα είχε καρφωθεί στον δεξί πνεύμονα του θύματος.

Η φορά του πυροβολισμού ήταν από πάνω προς τα κάτω και δεν μπορούσε να γίνει κατά την αυτοψία αντιληπτή αφού έλειπε η πύλη εισόδου του τραύματος, δηλαδή το μέρος του λαιμό που αποκόπηκε στη συνέχεια από τον δράστη ή τους δράστες, μαζί με το κεφάλι του.

Οι αστυνομικές έρευνες στη θέση «Ποταμιά» στη Γλυκή Παραμυθιάς, όπου βρέθηκε το πτώμα του χθες από τον ιδιοκτήτη της κτηνοτροφικής μονάδας όπου εργαζόταν τους τελευταίους δύο μήνες, παραμένουν σε εξέλιξη.

Οι Αρχές καταλήγουν πως οι δράστες τον δολοφόνησαν στο κρεβάτι του την ώρα που κοιμόταν μέσα στην καλύβα. Στη συνέχεια, έσυραν το ακέφαλο πτώμα 2-3 μέτρα έξω από την καλύβα όπου και το παράτησαν και μαζί τους πήραν το κεφάλι, αφού δεν βρέθηκε πουθενά στην γύρω περιοχή πεταμένο, ούτε βρέθηκε ίχνος αίματος που να έδειχνε ότι το κράτησαν μέχρι μία κοντινή απόσταση και μετά το απέρριψαν αλλού…

Το θύμα είχε απελαθεί από τις ελληνικές Αρχές και είχε επιστρέψει ξανά, ενώ κάθε φορά εργαζόταν ως βοσκός σε κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. Από την μέχρι τώρα έρευνα των ελληνικών Αρχών, προκύπτει πως το θύμα δεν είχε απασχολήσει στην Ελλάδα ή την Αλβανία για ανθρωποκτονία για να εφαρμοστεί σε βάρος του το αλβανικό “Κανούν” (βεντέτα), είχε όμως κάνει φυλακή στην Αλβανία για κλοπές και είχε απασχολήσει για περιστασιακή χρήση ναρκωτικών.

Το τελευταίο ίσως να έχει να κάνει με τυχόν συνεργασία του με την Αλβανική Μαφία, για τυχόν μεταφορά ναρκωτικών στην Ελλάδα, κάτι να πήγε στραβά και να εφαρμόστηκε σε βάρος του ο σκληρός κανόνας της Αλβανικής Μαφίας. Εάν κάτι τέτοιο μπορέσει να αποδειχθεί ίσως να δικαιολογεί και το γεγονός ότι λείπει το κεφάλι, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη της εκτέλεσης.

Πρόσθετα, δεν προκύπτει να είχε κάποια ερωτική σύντροφο στην Αλβανία που τυχόν να είχε παρατήσει οπότε και πάλι να είχε προκαλέσει έγκλημα τιμής σε βάρος του, αλλά τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο ακόμα συνεχίζεται η έρευνα. Οι Αρχές πάντως αναζητούν περισσότερα στοιχεία για το ιστορικό του θύματος που κατάγεται από την Κορυτσά, από τις Αλβανικές Αρχές, αφού στην περιοχή εργαζόταν κατά καιρούς σε κτηνοτροφικές μονάδες ως βοσκός και πηγαινοερχόταν αλλά δεν ήταν μόνιμος κάτοικος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα