Θύματα απάτης με αγγελίες αγοραπωλησίας αυτοκινήτων εκατοντάδες πολίτες

ΑΡΓΟΣ-24/7/2016-Καραμπόλα στην οποία ενεπλάκησαν τρία αυτοκίνητα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής επί της παλαιάς εθνικής Άργους-Κορίνθου, στα Φίχτια ,ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.Στο σημείο έσπευσαν  πυροσβεστικά οχήματα, η αστυνομία και δύο ασθενοφόρα που μετέφεραν τους επιβαίνοντες για εξετάσεις στο νοσοκομείο.Μεταξύ  των επιβατών των ΙΧ ήταν και τέσσερα παιδιά.(eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΑΡΓΟΣ-24/7/2016-Καραμπόλα στην οποία ενεπλάκησαν τρία αυτοκίνητα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής επί της παλαιάς εθνικής Άργους-Κορίνθου, στα Φίχτια ,ευτυχώς χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, η αστυνομία και δύο ασθενοφόρα που μετέφεραν τους επιβαίνοντες για εξετάσεις στο νοσοκομείο.Μεταξύ των επιβατών των ΙΧ ήταν και τέσσερα παιδιά.(eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) EUROKINISSI

Εξιχνιάσθηκαν 17 περιπτώσεις. Το παράνομο περιουσιακό όφελος ανέρχεται στα 40.000 ευρώ!

Σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κερατέας, ποινική δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων, μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπρατταν απάτες με το πρόσχημα της αγοραπωλησίας αυτοκινήτων σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της σπείρας τουλάχιστον από το 2015, εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες που είτε είχαν αναρτήσει ηλεκτρονικές αγγελίες προς πώληση αυτοκινήτων είτε αναζητούσαν σε αυτές οχήματα για αγορά.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση εξαπάτησης, κάποια από τα μέλη έρχονταν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, για τα οποία είχαν δηλώσει ακινησία λόγω φθοράς και τους έπειθαν να τους το μεταβιβάσουν πριν την εξόφληση ολόκληρου του προσυμφωνημένου χρηματικού ποσού. Ακολούθως, τα επισκεύαζαν και αφού εξέδιδαν νέες πινακίδες κυκλοφορίας με ψευδείς δηλώσεις απώλειας, τα αναρτούσαν εκ νέου προς πώληση.

Περαιτέρω οι δράστες, στις περιπτώσεις όπου ανυποψίαστοι πολίτες αναζητούσαν αγγελίες για αγορά αυτοκινήτων και έρχονταν σε τηλεφωνική επαφή μαζί τους, τους έπειθαν, να τους καταθέσουν τραπεζικά είτε να τους παραδώσουν κατά την συνάντηση, μέρος του χρηματικού ποσού για την αγορά. Τα θύματα τελικά, ουδέποτε παραλάμβαναν τα οχήματα, καθώς ο υποτιθέμενος πωλητής δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές τους κλήσεις.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 17 περιπτώσεις απάτης, με τη μέθοδο αυτή, κατά τις οποίες τα μέλη της σπείρας αποκόμισαν χρηματικό όφελος άνω του ποσού των 40.000 ευρώ. Επισημαίνεται ότι, μεταξύ των εμπλεκομένων βρίσκεται και μία 36χρονη, ήδη έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης, αρχηγικό μέλος της σπείρας. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή.

SHARE: