Πάνος Γερμανός: Εταιρεία του ομίλου μου επέστρεψε στο δημόσιο 2 εκατ. δολάρια και 1 εκατ. ευρώ, πλέον των νομίμων τόκων

Πάνος Γερμανός: Εταιρεία του ομίλου μου επέστρεψε στο δημόσιο 2 εκατ. δολάρια και 1 εκατ. ευρώ, πλέον των νομίμων τόκων

Με ανακοίνωσή του ο Πάνος Γερμανός τονίζει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στο σκάνδαλο με τα εξοπλιστικά, ενώ προσκόμισε έγγραφα που το αποδεικνύουν

Σε απάντηση δημοσιευμάτων μερίδας του Τύπου περί εμπλοκής του Π. Γερμανού σε διακίνηση παρανόμων κεφαλαίων και προς αποκατάσταση της αλήθειας τονίζεται σε ανακοίνωση:

"Το καλοκαίρι του 2012, από σχετικό δημοσίευμα, ο Π. Γερμανός διαπίστωσε ότι μια από τις εταιρίες που ερευνώντο από τις ελληνικές αρχές για διακίνηση ποσού σχετιζόμενου με την δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά, ήταν εταιρία συμφερόντων του.

Χωρίς καθυστέρηση, ο Π. Γερμανός επισκέφτηκε τις ανακριτικές αρχές και ενημέρωσε ότι η εν λόγω εταιρία είναι δική του, παραιτούμενος ρητά του τραπεζικού απορρήτου του Λουξεμβούργου. Παράλληλα, ο κ. Γερμανός εξήγησε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εμπλεκόμενα στην έρευνα πρόσωπα. Προσκόμισε, δε, έγγραφα, από τα οποία πιστοποιείται αδιαμφισβήτητα ότι το ποσό αυτό αποτελούσε μερική αποεπένδυση κεφαλαίων ύψους 2 εκ. Δολαρίων και 1 εκ. Ευρώ, που είχε επενδυθεί στις εταιρίες του το έτος 2001/2002 μέσω ελβετικής επενδυτικής εταιρίας. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η εντολή επιστροφής του ερευνώμενου ποσού και κατάθεσής του στον συγκεκριμένο λογαριασμό του δόθηκε από την ελβετική επενδυτική εταιρία, χωρίς ποτέ να διανοηθεί ότι επρόκειτο περί κεφαλαίων παράνομης προέλευσης. Τα ανωτέρω επιβεβαιώθηκαν πλήρως με μάρτυρες και έγγραφα.

Παράλληλα, με δική του πρωτοβουλία και εφόσον πληροφορήθηκε από τις δικαστικές αρχές την αληθή προέλευση των χρημάτων, ο κ. Γερμανός, προέβη στην κατάθεση υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου του συνολικού ποσού που έλαβε το 2001/2002, πλέον των νομίμων τόκων.

Κατόπιν των εξηγήσεων αυτών, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα αποφασίστηκε η μη επιβολή σε βάρος του Π. Γερμανού του παραμικρού περιοριστικού όρου".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τσοχατζόπουλος, Σκάνδαλα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ NEWS 247: Τι θα ρωτήσουν οι Ελβετοί εισαγγελείς Τσοχατζόπουλο, Ζήγρα, Σταμάτη

SHARE:

24Media Network