Το χρονικό της επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο

ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ 
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Η επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού είχε γίνει με παγιδευμένη επιστολή-«βόμβα» που είχε πυροτεχνική ύλη αρκετή για προκαλέσει ελαφρύ τραυματισμό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση Παπαδήμου, μετά τη σύλληψη 29χρονου, που φέρεται να εμπλέκεται στην βομβιστική επίθεση εναντίον του τον περασμένο Μάιο. Έως και 35 ημέρες κράτησε η νοσηλεία του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετά την βομβιστική επίθεση σε βάρος του. Στις 25 Μαΐου είχε φύγει από το γραφείο του στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οδό Ομήρου και κατευθυνόταν προς το σπίτι του. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο ίδιος και πολύ ελαφρά οι δύο συνοδοί του.

Στην κατάθεση που είχε δώσει στην Αντιτρομοκρατική είχε αναφέρει ότι την ημέρα της έκρηξης είχε παραλάβει την αλληλογραφία του θεωρώντας ότι αυτή είχε ελεγχθεί και μάλιστα δύο φορές. Οι φάκελοι που έφταναν στο σπίτι του παραλαμβάνονταν από τον υπεύθυνο αστυνομικό, ο οποίος τους μετέφερε στη Βουλή για έλεγχο από μηχανήματα ανίχνευσης εκρηκτικών, ωστόσο ο έλεγχος δεν έδειξε την ύπαρξη του μηχανισμού.

Το «ταξίδι» της επιστολής είχε ξεκινήσει δύο ημέρες πριν από το κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι από γραμματοκιβώτιο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στο Παλαιό Ψυχικό.

Εκεί παρέμεινε για περίπου μία ημέρα. Στις 10:40 το πρωί της Πέμπτης 25 Μαΐου, όπως είχε καταθέσει ο αστυνομικός-συνοδός του Λουκά Παπαδήμου που ήταν επιφορτισμένος με τον έλεγχο της αλληλογραφίας, έφυγαν από την κατοικία του.

Ο αστυνομικός είχε πάρει μαζί του συνολικά τέσσερις φακέλους, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και η επιστολή-βόμβα και τους πήγε για έλεγχο στο μηχάνημα X-RAY της Βουλής. Το γιατί δεν ανιχνεύτηκαν τα εκρηκτικά παραμένει τόσους μήνες μετά, ακόμα ένα αναπάντητο ερώτημα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παπαδήμος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνελήφθη 29χρονος για την βόμβα στον Λουκά Παπαδήμο

Το πόρισμα για την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο: Η διαδρομή της βόμβας

Η πρώτη κατάθεση Παπαδήμου στην Αντιτρομοκρατική μετά την επίθεση

Σαμαράς: Ο Παπαδήμος είχε πάρει τον φάκελο-βόμβα στο σπίτι του

Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για την τρομοκρατία

Εξιτήριο για τους συνοδούς του Λουκά Παπαδήμου

Αναβλήθηκε η επίσκεψη Τόσκα και Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στον Παπαδήμο

Στην φρουρά της Βουλής τα βλέμματα της Αντιτρομοκρατικής

SHARE:

24Media Network