Το καρτέλ με τα πλοκάμια του θανάτου. Το μήνυμα "εξαφανίσου" του 15χρονου γιου του εφοπλιστή

Πραγματοποιήθηκε, τις βραδινές ώρες της 12 Ιουνίου 2014, ευρείας κλίμακας επιχείρηση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος β Ελληνικής Ακτοφυλακής,με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση ενός τόνου, εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων(1.133,420 κιλά) ηρωίνης, καθώς και τη σύλληψη μελών οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης Ασφάλειας, του γραφείου Πληροφοριών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., υπηρεσιακοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και η επιχειρησιακή ομάδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,σε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του ομοσπονδιακού γραφείου στην Αθήνα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής/ Τμήμα Ναρκωτικών και Όπλων.
Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύωρη παρακολούθηση, διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου, όπου γινόταν η συσκευασία τους σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που διεξήχθη στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε ύποπτες οικίες των βορείων προαστίων, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα, εκ των οποίων πέντε (05) αλλοδαποί, πέντε (05) ημεδαποί και ένας (01) ανήλικος ημεδαπός.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420kgr), καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου (5,1gr).
Επιπλέον, κατα
Πραγματοποιήθηκε, τις βραδινές ώρες της 12 Ιουνίου 2014, ευρείας κλίμακας επιχείρηση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος β Ελληνικής Ακτοφυλακής,με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση ενός τόνου, εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων(1.133,420 κιλά) ηρωίνης, καθώς και τη σύλληψη μελών οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν στελέχη της Διοίκησης Ασφάλειας, του γραφείου Πληροφοριών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ. του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., υπηρεσιακοί σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) Λ.Σ β ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και η επιχειρησιακή ομάδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.,σε συνεργασία με στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, του ομοσπονδιακού γραφείου στην Αθήνα της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής/ Τμήμα Ναρκωτικών και Όπλων. Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύωρη παρακολούθηση, διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου, όπου γινόταν η συσκευασία τους σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα, μετά από έρευνα που διεξήχθη στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε ύποπτες οικίες των βορείων προαστίων, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα, εκ των οποίων πέντε (05) αλλοδαποί, πέντε (05) ημεδαποί και ένας (01) ανήλικος ημεδαπός. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσιες σαράντα τρεις (443) πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1,133,420kgr), καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου (5,1gr). Επιπλέον, κατα EUROKINISSI

Πώς δρούσε το κύκλωμα των ναρκωτικών που είχε στην κατοχή του πάνω από έναν τόνο ηρωίνη και ο ρόλος - κλειδί του εφοπλιστή και του 15χρονου γιου του

Φως στη δράση του κυκλώματος που διακινούσε τεράστιες ποσότητες ηρωίνης στην Ελλάδα και σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις περιμένουν οι Αρχές να ρίξει η αυριανή απολογία στην ανακρίτρια Πειραιά του εφοπλιστή Ε. Γ. και του 15χρονου γιου του που φέρεται να είχε ρόλο - κλειδί.

Ο 44χρονος ιδιοκτήτης τεσσάρων δεξαμενόπλοιων με έδρα το Ντουμπάι είναι γιος (από τον πρώτο γάμο) του ιδιοκτήτη γνωστού μπαρ, Μ. Γ., που είχε δολοφονηθεί πριν από μερικά χρόνια.

Αναφορικά με το καρτέλ της ηρωίνης, μαζί με τον εφοπλιστή και τον γιο του συνελήφθησαν η εν διαστάσει σύζυγός του, η 75χρονη μητέρα της, ο νυν σύντροφός της και η οικιακή βοηθός.

Σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να είχε ο 15χρονος γιος του 44χρονου εφοπλιστή. Λίγο πριν από την έφοδο των ανδρών του Λιμενικού, από το κινητό του είχε στείλει ένα λακωνικό μήνυμα σε άγνωστο παραλήπτη, προτρέποντάς τον να εξαφανιστεί.

Από την άρση απορρήτου και με τη βοήθεια του κοριού, οι λιμενικοί εντόπισαν το στίγμα ενός κινητού - φάντασμα, το οποίο δέχτηκε το επίμαχο μήνυμα σε πολυτελές ξενοδοχείο στην Παλαιά Φώκαια.

Οι λιμενικοί διαπίστωσαν πως τρεις ένοικοι του ξενοδοχείου εξαφανίστηκαν όταν έγινε η επιχείρηση σε Φιλοθέη και Κορωπί, παίρνοντας μαζί τους μόνο προσωπικά έγγραφα και κινητά και αφήνοντας τις αποσκευές τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως πρόκειται για Τούρκους, οι οποίοι έχουν στενή σχέση με το καρτέλ της ηρωίνης. Έρευνα έγινε το βράδυ του Σαββάτου και σε πολυτελή μονοκατοικία στη Νέα Μάκρη.

Ο Τούρκος εγκέφαλος

Τα μέλη του κυκλώματος έρχονταν σε επαφή μέσω facebook, στο οποίο διέθεταν πολλά ψεύτικα προφίλ, ώστε να συνεννοούνται και να συντονίζουν τις κινήσεις τους και τη μεταφορά φορτίων τριών έως πέντε τόνων ηρωίνης κάθε φορά, κυρίως από την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται και η έδρα της μαφιόζικης οργάνωσης.

Μεταξύ των πέντε Τούρκων που συνελήφθησαν στη βίλα της Φιλοθέης και στην αποθήκη στο Κορωπί και πρόκειται να απολογηθούν στην ανακρίτρια Πειραιά την Τετάρτη είναι και ένας με κινητικό πρόβλημα, ο οποίος οδηγήθηκε την Παρασκευή στον εισαγγελέα με αναπηρικό αμαξίδιο.

Σύμφωνα με τις Αρχές όμως πρόκειται για τον εγκέφαλο του κυκλώματος. Ο συγκεκριμένος Τούρκος φέρεται να ζούσε μέσα στη χλιδή απολαμβάνοντας την πολυτέλεια ενός υπερπολυτελούς ξενοδοχείου της Βουλιαγμένης, στο οποίο διέμενε τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κινούνταν στα βόρεια προάστια της Αττικής και είχε αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος από το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος που έφτανε στα χέρια του κυκλώματος.

Μάλιστα, έχει προκύψει από τις έρευνες ότι διαπραγματευόταν την επένδυση ενός μεγάλου χρηματικού ποσού για να εξαγοράσει ένα τουριστικό κατάλυμα στα νότια προάστια.

Η αγορά που δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί λόγω της σύλληψής του, αλλά και άλλες επενδυτικές κινήσεις του ίδιου και των συνεργατών του ερευνώνται εξονυχιστικά.

Πηγή: Espresso

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χτυπήθηκε καρτέλ: Πάνω από ένας τόνος ηρωίνης κατασχέθηκε από το Λιμενικό σε βίλα εφοπλιστή στη Φιλοθέη

Τους 12 έφτασαν οι συλληφθέντες για το φορτίο με την ηρωίνη

Με εταιρείες - φαντάσματα μεταφορών γινόταν η διακίνηση της ηρωίνης

Τρίτη και Τετάρτη θα απολογηθούν οι 11 συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στη διακίνηση ηρωίνης

SHARE:

24Media Network