To Oχάιο αμφισβητεί την παύση των εκτελέσεων εξαιτίας μιας παιδοκτόνου

To Oχάιο αμφισβητεί την παύση των εκτελέσεων εξαιτίας μιας παιδοκτόνου
Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση η Νάλα κακοποιείτο στο σπίτι της για μήνες. Η μητέρα της, Tιάνα Ρόμπινσον της προκάλεσε ουκ ολίγα τραύματα, πριν την στραγγαλίσει. @2021 Hamilton County

Η 25χρονη Τιάνα Ρόμπινσον ξυλοκόπησε με βία και για ώρα την 4χρονη κόρη της, πριν τη στραγγαλίσει. Αν κριθεί ένοχη θα καταδικαστεί σε θανατική ποινή. Το Οχάιο είχε σταματήσει τις εκτελέσεις από το 2019.

Η 25χρονη Τιάνα Ρόμπινσον κατηγορείται πως σκότωσε την 4χρονη κόρη της, Νάλα στις 13/4 στο σπίτι τους, στο Σπρίγκφιλντ Τάουνσιπ του Οχάιο. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως η ‘μάνα’ χτύπησε με μανία το μικρό κορίτσι, προκάλεσε σοβαρούς εσωτερικούς τραυματισμούς και αμβλύ τραύμα, πριν το στραγγαλίσει έως ότου σταματήσει η καρδιά του. Η μικρή είχε κάταγμα στο αριστερό χέρι, μώλωπες στους πνεύμονες, τα επινεφρίδια, το διάφραγμα, το ήπαρ, το στομάχι, το πάγκρεας και το στόμα.

Η Νάλα διεκομήσθη στο νοσοκομείο, όπου τοποθετήθηκε σε μηχανική υποστήριξη που σταμάτησε στις 21/4. Διαπιστώθηκε πως ήταν για μήνες θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Μετά τη σύλληψη της Ρόμπινσον, της απαγγέλθηκαν μια κατηγορία για ανθρωποκτονία με βιαιοπραγία -προδιαγραφών θανατικής ποινής-, δύο κατηγορίες για δολοφονία, μια κακουργηματική επίθεση και μια έκθεση παιδιού σε κίνδυνο. Εφόσον κριθεί ένοχη, θα καταδικαστεί σε θάνατο. Αυτό ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Χάμιλτον Κάουντι, Τζόζεφ Τ. Ντίτερς ο οποίος σχολίασε “δεν θα καταλάβω ποτέ πώς κάποιος μπορεί να πληγώσει τόσο άσχημα ένα μικρό παιδί, ειδικά όταν αυτός ο κάποιος είναι η ίδια του η μητέρα. Η βία τέτοιου τύπου πηγαίνει ενάντια σε κάθε ένσικτο που υπάρχει στους ανθρώπους και στους γονείς. Αυτές οι υποθέσεις είναι ο λόγος που δουλεύω τόσο σκληρά από το 1997, για να περάσουμε νόμο που θα κάνει έγκλημα θανατικής ποινής τη δολοφονία παιδιών κάτω των 13 χρόνων“.

Για την ιστορία, η Ρόμπινσον δήλωσε αθώα. Σε ό,τι αφορά τις θανατικές ποινές στο Οχάιο, ο Κυβερνήτης Μάικ ΝτιΒάιν τις έχεις σταματήσει από το 2019, όταν δικαστής σύγκρινε τη μέθοδο με τη θανατηφόρο ένεση με ‘χημική πυρκαγιά’. H τελευταία εκτέλεση θανατοποινίτη στην πολιτεία είχε γίνει το 2018. Στα 40 τελευταία χρόνια εκτελέστηκαν ένας στους 6 καταδικασμένους εις θάνατο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα