Το 'ξεδόντιασμα' του Ε.Α. και των ληστών του Διστόμου ήθελε η Αντιτρομοκρατική με την σύλληψη Πετρακάκου

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης, την οποία διεξάγει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε η συμμετοχή των παραπάνω ατόμων σε ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας, πριν από μία εβδομάδα περίπου, στην Παραλία Διστόμου Βοιωτίας.
Συγκεκριμένα, την 13.45 ώρα περίπου της 22.8.2014, τρεις δράστες με την απειλή όπλων, εισήλθαν στο υποκατάστημα, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ. Αποχωρώντας, πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με όχημα που έφερε πλαστογραφημένες πινακίδες και είχε κλαπεί τον περασμένο Μάιο από την περιοχή της Κηφισιάς Αττικής. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε καμμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.
Οι δράστες επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Περαιτέρω, προέκυψε ότι τα παραπάνω άτομα, τα στοιχεία και φωτογραφίες των οποίων δίνονται στη δημοσιότητα, συμμετέχουν σε ομάδα - εγκληματική οργάνωση, που διαπράττει ένοπλες ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα, τα μέλη της οποίας θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τριών μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για να καταστεί ευχερέστερη η πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, δοθέντος ότι οι ανωτέρω διαφεύγουν της σύλληψης.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476647, 210-6476575 & 210-6476205 του Τμήματος Εγ
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης, την οποία διεξάγει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε η συμμετοχή των παραπάνω ατόμων σε ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας, πριν από μία εβδομάδα περίπου, στην Παραλία Διστόμου Βοιωτίας. Συγκεκριμένα, την 13.45 ώρα περίπου της 22.8.2014, τρεις δράστες με την απειλή όπλων, εισήλθαν στο υποκατάστημα, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ. Αποχωρώντας, πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με όχημα που έφερε πλαστογραφημένες πινακίδες και είχε κλαπεί τον περασμένο Μάιο από την περιοχή της Κηφισιάς Αττικής. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε καμμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας. Οι δράστες επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Περαιτέρω, προέκυψε ότι τα παραπάνω άτομα, τα στοιχεία και φωτογραφίες των οποίων δίνονται στη δημοσιότητα, συμμετέχουν σε ομάδα - εγκληματική οργάνωση, που διαπράττει ένοπλες ληστείες σε τραπεζικά υποκαταστήματα, τα μέλη της οποίας θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνα. Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τριών μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για να καταστεί ευχερέστερη η πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, δοθέντος ότι οι ανωτέρω διαφεύγουν της σύλληψης. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476647, 210-6476575 & 210-6476205 του Τμήματος Εγ G4PHOTOS

Τρεις συλλήψεις στο Βόλο από την Αντιτρομοκρατική. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Πετρακάκος, ο οποίος θεωρείται «υπαρχηγός» του ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, ενώ έχει συνεργαστεί και με τον Βασίλη Παλαιοκώστα

Συνελήφθησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί έξω από πολυκατοικία του Βόλου στη συμβολή των οδών Γαλλίας και Περεβού, ο Γιώργος Πετρακάκος,  το «δεξί χέρι» δηλαδή του Νίκου Μαζιώτη και άλλοτε του Βασίλη Παλαιοκώστα, μαζί με μία κοπέλα και έναν ακόμη άντρα, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Πρόσθετα, σύμφωνα πάντα με τις τελευταίες πληροφορίες ήταν μια προσεκτικά σχεδιασμένη επιχείρηση εκτελεσμένη μέχρι τέλους αποκλειστικά από άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, χωρίς τη συμβολή τελικά της ΕΚΑΜ και ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ., για να μην τραβήξουν την προσοχή των υπόπτων και στην τελική της φάση εκτυλίχθηκε αιφνίδια και έξω από την πολυκατοικία για να μην αφήσει το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στους υπόπτους.

Ο Γιώργος Πετρακάκος, είναι ο μόνος που κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης κατά την αντίστοιχη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή στα τέλη Μαΐου, για την σύλληψη των ληστών του Διστόμου, κατά την οποία αυτοκτόνησε ο Σπύρος Δραβίλας και συνελήφθησαν ο Σπύρος Χριστοδούλου  και ο Γρηγόρης Τσιρώνης.

Ο Πετρακάκος θεωρείται «υπαρχηγός» του ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, με τον οποίο έχει κάνει μαζί του ένοπλες ληστείες, ενώ έχει συνεργαστεί και με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Παράλληλες έρευνες για τον νέο κύκλο συλλήψεων της Αντιτρομοκρατικής γίνονται σύμφωνα με πληροφορίες του News247, τόσο στην Αθήνα όσο και σε κάποιες άλλες πόλεις της επαρχίας, καθώς όλα δείχνουν ότι οι συλληφθέντες είχαν συχνές μετακινήσεις από και προς τον Βόλο και ενδεχομένως να ετοίμαζαν κάποιο νέο χτύπημα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι κατ’ οίκον έρευνες στο διαμέρισμα του Βόλου για να να εντοπιστεί τυχόν βαρύς οπλισμός ή άλλα πειστήρια.

Εν τω μεταξύ την ίδια ώρα η Αντιτρομοκρατική ξεκίνησε παράλληλες έρευνες και σε δεύτερη γιάφκα που εντοπίστηκε στη Νέα Ιωνία Βόλου στη  συμβολή των οδών Καραμπατσάκη και Παπάφη. Και στα δύο διαμερίσματα εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός, μέχρι στιγμής και μεταξύ άλλων ευρημάτων. Αργότερα το απόγευμα είναι πιθανόν να υπάρξει και μία πρώτη επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. για την πορεία των έως τώρα ερευνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τρομοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε εξέλιξη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Βόλο για τον Πετρακάκο

SHARE:

24Media Network