Βλαστός: Ξέρω ποιος σκότωσε τους Χρυσαυγίτες στο Νέο Ηράκλειο

Βλαστός: Ξέρω ποιος σκότωσε τους Χρυσαυγίτες στο Νέο Ηράκλειο
Ο Παναγιώτης Βλαστός (Κ) συνοδευόμενος από αστυνομικούς προς το Δικαστικό Μέγαρο, Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009. Στο Δικαστικό Μέγαρο της Κορίνθου έγινε η δική του Παναγιώτη Βλαστού και της συζύγου του για το τροχαίο ατύχημα που είχε φεύγοντας από το Λουτράκι μετά τον τραυματισμό που διέπραξε με περίστροφο σε καταστηματάρχη της Κορίνθου. ΑΠΕ ΜΠΕ

Ο βαρυποινίτης, κατά το διαβιβαστικό της αστυνομίας, υποστηρίζει ότι γνώριζε ποιος σκότωσε τους δύο χρυσαυγίτες, καθώς "τα δύο λευκά κράνη που φορούσαν, ήταν δικά του". Στο ίδιο έγγραφο καταγράφεται και ένα "συμβόλαιο θανάτου" σε βάρος του πρώην βουλευτή και δικηγόρου Π. Μαντούβαλου

Πληροφορίες για τη δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο φαίνεται πως έχει ο Π. Βλαστός, σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στο διαβιβαστικό της ασφάλειας, ενώ φαίνεται πως το αποκαλούμενο “κύκλωμα μπράβων” είχε στο στόχαστρό του και τον πρώην βουλευτή Π. Μαντούβαλο.

Στο πολυσέλιδο έγγραφο της ασφάλειας προς τη Δικαιοσύνη αναφέρεται ότι ο Π. Βλαστός γνώριζε ποιοι είναι οι δύο αυτουργοί της δολοφονίας, αν και ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Επί λέξη καταγράφονται τα εξής:

“Σε επισκεπτήριο που είχε κάνει στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, μετά τη δολοφονία των δύο ανδρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, η “Λίτσα” (σ.σ. κατηγορούμενη στην υπόθεση και συγγεννής του Βλαστού) ρώτησε τον Π. Βλαστό αν είχε κάποια εμπλοκή στις ανθρωποκτονίες αυτές. Ο Βλαστός της απάντησε ότι δεν είχε σχέση, αλλά γνώριζε ποιός τους σκότωσε και ότι “τα δύο λευκά κράνη που φορούσαν οι δράστες, ήταν δικά του”.

Και εμπλοκή Μαντούβαλου

Όσον αφορά στο Π. Μαντούβαλο, οι αστυνομικοί καταγράφουν ότι ο Π. Βλαστός είχε αναθέσει στη “Λίτσα” να βρει φωτογραφία από το διαδίκτυο του δικηγόρου Π. Μαντούβαλου, καθώς επίσης και τις διευθύνσεις του γραφείου και της οικίας του. Αργότερα, φέρεται να της είπε “θα τις βάλεις σε ένα φάκελο χωρίς να αφήσεις αποτυπώματα και θα σου πω που θα τα πας”.

Η “Λίτσα” -κατά την αστυνομία- τον ρώτησε τί διαφορές είχε με το Μαντούβαλο και αυτός της απάντησε ότι ενεργούσε για τον Α. Α., ο οποίος είναι κρατούμενος για ναρκωτικά, από τον οποίο ο Μαντούβαλος “είχε φάει” το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ και δεν του το επέστρεψε. Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρεται, ο Α.Α. Ήθελε να δολοφονήσουν το Μαντούβαλο και προφανώς απευθύνθηκε στο Βλαστό.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό, η “Λίτσα” παρέδωσε το φάκελο με τις φωτογραφίες και τις διευθύνσεις στον πατέρα ενός έγκλειστου αλβανικής υπηκοότητας στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας, ενώ ο Βλαστός της είχε πει ότι τη σχεδιαζόμενη δολοφονία θα την εκτελούσε ο ίδιος ο Α.Α.

Επιπλέον, γίνεται λόγος στο ποσό των 100.000 ευρώ που εμφανίζεται να έλαβε η “Λίτσα” από δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά, το οποίο ποσό “ήταν του Α.Α. Για το Βλαστό, ο οποίος όμως δεν της ανέφερε αν τα χρήματα αυτά ήταν για την εκτέλεσε του “συμβολαίου” ή για άλλο λόγο.

Τελικά, όπως προκύπτει από μεταγενέστερη επικοινωνία “Λίτσας” – Βλαστού, που επικαλείται η αστυνομίας, ο βαρυποινίτης της είπε ότι “το συμβόλαιο του Μαντούβαλου δεν θα εκτελεστεί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα