Βρέθηκαν οι προμηθευτές της "κόκας των φτωχών" δίπλα στην ΑΣΟΕΕ

Βρέθηκαν οι προμηθευτές της "κόκας των φτωχών" δίπλα στην ΑΣΟΕΕ
ΕΛ.ΑΣ.

Οι δράστες διατηρούσαν εργαστήριο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στην περιοχή και προμήθευαν το μεγάλο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε σε γειτονικό κτίριο της ΑΣΟΕΕ

Εργαστήριο παρασκευής και αποθήκευσης του άκρως τοξικού και επικίνδυνου ναρκωτικού της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (SHISHA) εντοπίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Προηγήθηκε έρευνα με κατάλληλη αξιοποίηση και ανάλυση στοιχείων και δεδομένων, εξακρίβωση χώρων και δημιουργία profile των εμπλεκομένων, που οδήγησαν στη σύλληψη τριών αλλοδαπών (δύο Ιρανών και μιας Ρουμάνας).

Όπως προέκυψε, χρησιμοποιούσαν οικία στο κέντρο της Αθήνας, στην ευρύτερη περιοχή της ΑΣΟΕΕ, ως εργαστήριο παρασκευής και αποθήκευσης κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (SHISHA), με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως προέκυψε από την έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών, πρόκειται για τους κύριους προμηθευτές που αναζητούσαν οι Αρχές, του (SHISHA) με το οποίο προμηθευόταν το τεράστιο κύκλωμα ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και χρησιμοποιούσε το ακατοίκητο κτίριο της οδού Αντωνιάδου, ως ένα ιδιότυπο «σουπερμάρκετ» ναρκωτικών που δρούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην περιοχή και μάλιστα σε 24ωρη βάση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες στην οικία-εργαστήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 3,5 κιλά κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ( Shisha ), εξοπλισμός εργαστηρίου παρασκευής κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, 60 δισκία μεθαδόνης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, 3 πλαστικά δοχεία με υγρό και 50 γραμμάρια σκόνη, άγνωστης χημικής σύστασης, πιστόλι ρέπλικα με γεμιστήρα με 4 φυσίγγια και μαχαίρι, καθώς και 6 κινητά τηλέφωνα και 200 ευρώ.

Βρέθηκαν ακόμα 41 ταξιδιωτικά έγγραφα ελληνικών και αλλοδαπών Αρχών και δύο άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών Αρχών, τα οποία όπως διαπιστώθηκε είναι προϊόντα κλοπής.

Το κιλό στην χονδρική κόστιζε 15.000 ευρώ όμως στην λιανική οι τοξικομανείς προμηθεύονταν την δόση έναντι 8 ευρώ και συνήθως γινόταν ομαδική χρήση με γυάλινους ναργιλέδες. Πρόκειται για εξαιρετικά τοξικό και επικίνδυνο ναρκωτικό, εξαιρετικά δημοφιλές λόγω της φθηνής του τιμής σε τοξικομανείς που βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Για να γίνει αντιληπτό πόσο επικίνδυνο είναι, για την παρασκευή του συνήθως αναμειγνύονται χλωρίνη, υγρά μπαταριών αυτοκινήτου… και προκαλεί έντονα και βίαια ξεσπάσματα στους χρήστες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και για κλοπή και οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ναρκωτικά
SHARE:

24Media Network