Ξήλωσαν πόρτες, παράθυρα, ντουλάπες και κουζίνες από οικοδομή στο Μεσολόγγι

Ξήλωσαν πόρτες, παράθυρα, ντουλάπες και κουζίνες από οικοδομή στο Μεσολόγγι
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σε απόγνωση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης πολυκατοικίας που πάλευε να την τελειώσει 10 χρόνια-Σπείρα Ρομά διαρρηκτών εισήλθαν στην οικοδομή και του ξήλωσαν κουφώματα, πόρτες, παράθυρα, ολόκληρους τους σεταρισμένους πάγκους κουζίνας, ακόμα και τους νεροχύτες και τις πρίζες από τους τοίχους.

Εξιχνιάσθηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, διακεκριμένη κλοπή, που διαπράχθηκε τον προηγούμενο μήνα σε οικοδομή στο Μεσολόγγι.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή σε βάρος ενός 19χρονου Ρομά τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς ήταν σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα και τα αποτυπώματά του βρέθηκαν στον χώρο.

Ειδικότερα από τη προανάκριση που διενέργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, προέκυψε ότι ο δράστης, ενεργώντας από κοινού με συνεργούς του, που αναζητούνται, από τις 7 μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου, στο Μεσολόγγι, κυριολεκτικά έγδυσαν μία οικοδομή, φέρνοντας σε απόγνωση τον ιδιοκτήτη πολυκατοικίας που πάλευε να την τελειώσει 10 χρόνια.

Οι διαρρήκτες εισήλθαν στην οικοδομή και του ξήλωσαν 20 συνθέσεις κουζίνας, 32 ντουλάπες, 48 μπαλκονόπορτες, 67 παράθυρα, 85 πόρτες, 390 ασφάλειες από πίνακες ηλεκτροδότησης, 660 διακόπτες και πρίζες, ακόμα και τους νεροχύτες…

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την διάπραξη της κλοπής εκτιμάται στο χρηματικό ποσό των 205.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του δράστη θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη και τον εντοπισμό των συνεργών του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα