Υπόθεση Γιακουμάκη: Τι απαντά ο Χρ. Μαρκογιαννάκης για την ποινική δίωξη σε βάρος του

Υπόθεση Γιακουμάκη: Τι απαντά ο Χρ. Μαρκογιαννάκης για την ποινική δίωξη σε βάρος του
Συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014, για θέματα προστασίας και ενίσχυσης του κύρους του κοινοβουλευτικού θεσμού. Η επιτροπή συνεδρίασε, για να εξετάσει τα ζητήματα που ανέκυψαν από τις αρχικές δηλώσεις των ανεξάρτητων βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστατίδη σχετικά με την αλλαγή στάσης βουλευτών από τον προϋπολογισμό κατά τις ψηφοφορίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Επίσημη ανακοίνωση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, σχετικά με την ποινική δίωξη σε βάρος του από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Κατηγορείται για ηθική αυτουργία. Μιλά για "χοντροειδώς μεθοδευμένη πολιτική δίωξη"

Ως μία «χοντροειδώς μεθοδευμένη πολιτική δίωξη» που στόχο έχει να «πληγεί η Νέα Δημοκρατία, ενόψει των επικείμενων εκλογών» χαρακτηρίζει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όπως έχει γράψει το cretapost, ο εισαγγελέας του άσκησε δίωξη για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης κάνει λόγο για «κατάχρηση εξουσίας» αλλά και για μία «απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού».

Δείτε τι λέει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μαρκογιαννάκης

«Η ασκηθείσα σε βάρος μου ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, σε σχέση με την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, δεν είναι μια αθώα υπερβολή ή έστω προπετής και επιπόλαια ενέργεια. Δυστυχώς πρόκειται για μια απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας, που ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ως «κατάχρησης εξουσίας» είναι επιεικής.

Μια συνήθης και επιβεβλημένη, ανθρώπινη ενέργεια, σε ανύποπτο χρόνο, περίπου ένα χρόνο προ του θανάτου Βαγγέλη Γιακουμάκη, που δεν είχε καμία σχέση με bulling, βασανισμούς κλπ., την οποία από την πρώτη στιγμή που άρχισε να διαφαίνεται κακόβουλη εκμετάλλευση της, δημόσια επιβεβαίωσα, διαστρεβλώθηκε σκόπιμα και «βαπτίστηκε» ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και μάλιστα σε σχέση με πραγματικά περιστατικά που ούτε ο πλέον νοσηρός νους θα μπορούσε εύκολα να συνθέσει. Σέβομαι τους θεσμούς τους οποίους όμως θα πρέπει, πρώτοι απ’ όλους, να σέβονται εκείνοι που τους υπηρετούν.

Προσωπικά θεωρώ ότι είναι υψίστη τιμή για μένα το ότι επί μια σχεδόν δεκαετία υπηρέτησα με απόλυτο σεβασμό, ήθος και αντικειμενικότητα τον θεσμό του Εισαγγελικού Λειτουργού και μάλιστα από καίριες θέσεις, χωρίς να δώσω το δικαίωμα της ελάχιστης υπόνοιας παράβασης του υπηρεσιακού μου καθήκοντος. Τότε, σε πολύ νεαρά ηλικία, εμπέδωσα και την αρχή ότι και οι κρίνοντες δεν μένουν στο απυρόβλητο. Και αυτοί θα πρέπει να κρίνονται και μάλιστα αυστηρά.

Δυστυχώς εν προκειμένω η μεθόδευση είναι πλέον ή εμφανής, λαμβανομένης υπ’ όψη, προ πάντων, της χρονικής συγκυρίας δημοσιοποίησης της άθλιας σε βάρος μου ποινικής δίωξης. Η στόχευση είναι να πληγεί η Νέα Δημοκρατία, ενόψει των επικείμενων Βουλευτικών εκλογών . Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να πω ότι πρόκειται για μια χοντροειδώς μεθοδευμένη πολιτική δίωξη, που πιστεύω ότι δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητη την κ. Εισαγγελέα του Α.Π., που κατά την γνώμη μου πρέπει να παρέμβει ταχέως και αυτεπαγγέλτως. Σε κάθε περίπτωση και παραφράζοντας την φράση που απηύθυνε ο Γερμανός μυλωνάς προς τον αυτοκράτορα που θέλησε να του πάρει το ωραίο κτήμα του, λέω προς τους, κατά παράβαση καθήκοντος, διώκτες μου. «Υπάρχουν Δικαστές στα Ιωάννινα».

 

Πηγή: cretapost.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα