Υπόθεση Σεμέδο: Τα μηνύματα, οι απειλές και η 16χρονη φίλη

Υπόθεση Σεμέδο: Τα μηνύματα, οι απειλές και η 16χρονη φίλη
Ο Ρούμπεν Σεμέδο στις ανακριτικές αρχές κατηγορούμενος για ομαδικό βιασμό 17χρονης intime

Τι αναφέρει στο υπόμνημά του προς την ανακρίτρια ο Ρούμπεν Σεμέδο, απολογούμενος για την κατηγορία του ομαδικού βιασμού.

«Επαναλαμβάνω με κάθε ειλικρίνεια ότι ουδέποτε προέβην σε οποιαδήποτε πράξη σεξουαλικού καταναγκασμού και ποτέ δεν άσκησα την παραμικρή πίεση στην καταγγέλλουσα» αναφέρει στο ολιγοσέλιδο υπόμνημά του ο Ρούμπεν Σεμέδο το οποίο κατέθεσε στην 21η τακτική ανακρίτρια απολογούμενος για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού.

Όπως υποστηρίζει: «Με την καταγγέλλουσα είχα πράγματι σεξουαλική επαφή η οποία υπήρξε αποτέλεσμα κοινής επιθυμίας μας, γεγονός που αναιρεί κάθε υπόνοια εξαναγκασμού.Το ότι δεν συνέτρεξε περίπτωση  καταναγκασμού βεβαιώνεται και λογικώς από τη διαδρομή των γεγονότων όπως αυτά εξελίχθηκαν».

Ο κατηγορούμενος αναφέρεται στην κατάθεση της 16χρονης σύμφωνα με την οποία οι δυο κοπέλες κατανάλωσαν αλκοόλ με δική τους πρωτοβουλία ενώ του απέκρυψαν την ηλικία τους. Στη συνέχεια, εξιστορεί όσα ακολούθησαν καταλήγοντας ότι: «Αφού φύγαμε από τον Ωρωπό ήρθαν σπίτι μου για φαγητό. Μόλις φτάσαμε εγώ μαγείρεψα στην κουζίνα. Γευματίσαμε οι 4. Την 17χρονη μάλιστα εγώ την μετέφερα στο υπνοδωμάτιο για να κοιμηθεί. Λίγο αργότερα πήγα στο δωμάτιο που βρισκόταν εκείνη, γιατί δεν άκουγα κανένα στο σαλόνι. Εκεί την είδα να φιλιέται με τον συγκατηγορούμενό μου. Δεν αντιλήφθηκα να κλαίει».

Επικαλείται τη 16χρονη επίσης, επισημαίνοντας: «Το πρωί η 16χρονη, σύμφωνα με  την κατάθεσή της ενώπιον σας χτύπησε δυο τουλάχιστον φορές την πόρτα του υπνοδωματίου όπου βρισκόταν η φίλη της για να δει αν είναι καλά. Κάθε φορά που χτύπαγε την πόρτα λάμβανε ως απάντηση από την τελευταία «άσε με φύγε……». Ενώ όταν δεν χτύπαγε «δεν ακουγόταν κανένας θόρυβος από μέσα»

Είναι λοιπόν προφανές, ότι με την 17χρονη συνευρεθήκαμε ερωτικά, πάντα με την συναίνεση της και έχοντας επίγνωση του ότι η φίλη της βρισκόταν έξω ακριβώς από το δωμάτιο.

Εάν εξαναγκαζόταν σε συνουσία παρά τη θέλησή της, εντελώς διαφορετική θα ήταν η αντίδρασή της πολύ μάλλον αφού η φίλη της παρέσχε την ευχέρεια χτυπώντας την πόρτα, ενώ η 16χρονη είναι βέβαιο ότι ευρισκόμενη εκτός του δωματίου αν άκουγε οποιονδήποτε ύποπτο θόρυβο, θα έπραττε οτιδήποτε για να το αποτρέψει.

Πλήρης επιβεβαίωση του γεγονότος ότι η μεταξύ μας συνεύρεση έγινε με την συναίνεσή της πιστοποιεί και το ότι με την αρχική της κατάθεση η ίδια ανέφερε ότι: «δεν θυμάμαι ακριβώς, με τον Σεμέδο δε θυμάμαι πως έγινε ακριβώς».». Καταλήγει δε ότι οι δυο κοπέλες παρέμειναν στο σπίτι του μέχρι τις 17:30. Μέχρι τότε παρέμειναν στο σπίτι και μόνες τους, αφού ο κατηγορούμενος χρειαστηκε να βγει έξω, ενώ όταν επέστρεψε γευμάτισαν παρέα.

«Και εκ του γεγονότος αυτού προκύπτει με απόλυτη λογική συνέπεια η βεβαιότητα ότι δεν υπήρξα υποκείμενο της αποδιδόμενης σε εμένα κατηγορίας. Στο λογικό αυτό συμπέρασμα οδηγεί η παραμονή τους στο σπίτι μου το οποίο προφανώς παρείχε αίσθημα ασφαλείας και δεν παρήγαγε αρνητικά αισθήματα διότι η συμπεριφορά μου υπήρξε η προπεριγραφομένη. 

Η απουσία μου και η απόλυτη και ακώλυτη ελευθερία τους να επιλέξουν τις κινήσεις τους και να επικοινωνήσουν με όποιον ήθελαν (είχαν διαθέσιμα τα κινητά τους τηλέφωνα) επιβεβαιώνει πλήρως την αλήθεια, ότι ουδέποτε λειτούργησα με τον τρόπο που περιγράφει η κατηγορία» αναφέρει στο υπόμνημά του.

Τα μηνύματα

Μάλιστα, προσκόμισε στην ανακρίτρια και τα μηνύματα που έλαβε από τη 16χρονη προκειμένου να ξαναβρεθεί με τις κοπέλες, το απόγευμα της ίδια ημέρας καθώς και το μήνυμα που έλαβε στο Instagram από λογαριασμό που κατονομάζει, σύμφωνα με το οποίο: «αν δεν του δώσω 15.000€ θα πάω στη φυλακή επειδή συνευρέθηκα σεξουαλικά» με τη 17χρονη.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς απολύτως δεν μπορούσε να γνωρίζει τη φερόμενη καταγγελία παρά μόνο η ίδια η κοπέλα που την έκανε.

Υπό τα ανωτέρω αναλυτικώς εκτιθέμενα γεγονότα, είναι προφανές, ότι η καταγγέλλουσα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με την μητέρα της και ενδεχομένως υπό την πίεση της τελευταίας, αλλά και αισθανόμενη εκτεθειμένη απέναντι στην φίλη της με την έννοια ότι ίσως θεωρήθηκε ότι λειτούργησε προδοτικά απέναντί της καθόσον η 16χρονη με γνώριζε από πριν και ίσως να της είχε εκδηλώσει το ερωτικό ενδιαφέρον της προς εμένα, και λόγω ενδεχομένως του νεαρού της ηλικίας της και της εξ αυτού ανωριμότητας της,  επέλεξε να υποδυθεί τον ρόλο του θύματος προκειμένου να δικαιολογήσει την συμπεριφορά της. 

Και δυστυχώς το έκανε αυτό μη έχοντας επίγνωση των τραγικών για εμένα συνεπειών» επισημαίνει στο υπόμνημα ο Ρούμπεν Σεμέδο και προσθέτει: «Υπό αυτές τις συνθήκες η προσπάθειά της  να αναζητήσει δικαιολογία την οδήγησε σε επιστράτευση ψευδούς δικαιολογίας έναντι της μητέρας της, και εν τέλει σε μια καταγγελία η οποία δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα