Υποβρύχιος πόλεμος Κουτζαμάνη - Καμμένου

Υποβρύχιος πόλεμος Κουτζαμάνη - Καμμένου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με την οποία απαντά στις αναφορές του Πάνου Καμμένου από το βήμα της Βουλής για τις υποθέσεις Βγενόπουλου, Siemens και υποβρυχίων

Απάντηση στα όσα ανέφερε χθες κατά την ομιλία τους στη Βουλή, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμύνης, Παν. Καμμένος, για την υπόθεση της τράπεζας Marfin και του επιχειρηματία Ανδρ. Βγενόπουλου, την υπόθεση των υπουβρυχίων αλλά και της Siemens, απέστειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σε αυτή υποστηρίζει πως η  Εισαγγελία του Αρείου Πάγου "προσπαθεί και εκπληρώνει στο ακέραιο την αποστολή της, δεν έχει παραλείψει κάτι, ούτε συγκάλυψε κάποιον ή κάποιους", αντικρούοντας τους ισχυρισμούς Καμμένου κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Παν. Καμμένος είπε μεταξύ άλλων: "Μήπως η Marfin, της οποίας τα στελέχη εκδίδονται με ομόφωνη απόφαση του Εφετείου για να δικαστούν στην Κύπρο και κατά των οποίων, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εκδόθηκε ήδη ένταλμα σύλληψης, που επιβεβαιώνεται από τον Γενικό Εισαγγελέα της Κύπρου, καλύπτονται; Και από ποιον καλύπτονται; Μήπως καλύπτονται, όχι από την κ. Θάνου, αλλά από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία δεν δίνει εντολή στην Ευρώπη, στην Eurojust, στον Εισαγγελέα να καταθέσει στο κοινό register τρεις υποθέσεις; Της Siemens, του Βγενόπουλου και των υποβρυχίων;".

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός -όπως αναφέρει- έκρινε απαραίτητο να ανακοινώσει πως "το θέμα της υπαγωγής υποθέσεων στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust (το αποκληθέν ως "κοινό register") ανήκει στην αρμοδιότητα του δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού που χειρίζεται την υπόθεση, ο οποίος διαβιβάζει το αίτημα δια του κατά τόπον αρμοδίου Εισαγγελέα Εφετών, και όχι στην αρμοδιότητα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Οι υποθέσεις Siemens, Υποβρυχίων και Βγενόπουλου, στις οποίες γίνεται αναφορά από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο, όπως πληροφορηθήκαμε από το Εθνικό μας Μέλος στην Eurojust, έχουν υπαχθεί στο σύστημα διαχείρισης υποθέσεων της Eurojust, οι δύο πρώτες στις 8-9-2008 και 26-7-2010, αντίστοιχα, και η τρίτη στις 21-4-2015".

Και καταλήγει: "ουδόλως εμπλέκεται η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη διαδικασία υπαγωγής υποθέσεων στο προαναφερόμενο σύστημα διαχείρισης της Eurojust".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Siemens
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πόλεμος Καμμένου - Βενιζέλου για υποβρύχια, Τσοχατζόπουλο και Marfin

Σόου Καμμένου. Τα "κάτσε κάτω αγόρι μου" και τα μπρος- πίσω στην υπόθεση Μουζάλα

SHARE:

24Media Network