Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο πατροκτόνος στην απολογία του – Την ενοχή του ζήτησε ο εισαγγελέας

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο πατροκτόνος στην απολογία του – Την ενοχή του ζήτησε ο εισαγγελέας

Συγκλονιστικές ήταν η αποκαλύψεις που έκανε ο 27χρονος πατροκτόνος της Ζακύνθου για τη στιγμή που πήρε την απόφαση να σκοτώσει τον πατέρα του, προκειμένου να γλιτώσουν ο ίδιος και τα αδέλφια του την κακοποίηση.

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα συνεχίστηκε η δίκη του 27χρονου πατροκτόνου στη Ζάκυνθο, ο οποίος υποστήριξε ότι σκότωσε τον πατέρα του για να γλιτώσει τα μικρότερα αδέλφια του και τον ίδιο από την κακοποίηση, με την απολογία του.

Φτάνοντας στο δικαστήριο, δικοί του άνθρωποι του φώναζαν «είσαι ήρωας». Ο 27χρονος κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη λέγοντας μεταξύ άλλων, «Δεν ήθελα να σκοτώσω τον πατέρα μου, ο ίδιος ο πατέρας μου με αυτά που έκανε μου δημιούργησε πόνο, οργή. Δεν υπήρχε μέρα που να μη φάμε ξύλο, που να μη δω τη μητέρα μου να σέρνεται, που να μη βγάζω αίμα από το στόμα και τη μύτη. Δεν ήταν πατέρας, ήταν τέρας. Δεν ενδιαφερόταν για κανέναν”.

Αποκάλυψε ακόμη ότι ο πατέρας του τον εξωθούσε στη ζητιανιά: “Τον μεγαλύτερο εξευτελισμό τον έζησα ένα πρωί. Περάσαμε με το καράβι στη Κυλλήνη. Μου έσκισε τα ρούχα και με έβαλε να ζητιανεύω για να βγάλει λεφτά. Τα άλλα παιδιά έπαιζαν και με έβλεπαν να ζητιανεύω. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Είναι περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα”.

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του για το πώς έφτασε στη δολοφονία του πατέρα του: «Μου είχε πει «θα π… ξω εγώ την αδελφή σου και όταν δε θα μπορώ θα την π… ξεις εσύ. Συνέχιζε να με πιέζει, να του φέρω γυναίκα και συγκεκριμένα την αδελφή μου. Μου είπε πως αν δεν του την πάω, θα μας σκοτώσει όλους και τα μικρά παιδιά του και μετά θα αυτοκτονήσει. Τρελάθηκα και έγινε, ό,τι έγινε. Ο ίδιος ο πατέρας μου με ανάγκασε να φτάσω σ’ αυτό το σημείο».

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας, Παναγιώτης Μεϊδάνης, ζήτησε την ενοχή του 27χρονου πατροκτόνου, αλλά με την αναγνώριση ελαφρυντικών. ‘Οπως είπε ο εισαγγελέας η δολοφονία δεν διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής αλλά σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ωστόσο, ζήτησε να αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, ενώ ζήτησε ακόμη να συνυπολογισθεί στην κρίση και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα