Ζευγάρι αλλοδαπών έκανε 'dolce vita' στα ελληνικά νησιά επί δύο μήνες με πλαστές πιστωτικές

Ζευγάρι αλλοδαπών έκανε 'dolce vita' στα ελληνικά νησιά επί δύο μήνες με πλαστές πιστωτικές

Εξιχνιάστηκαν πλήθος απατών με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών-κλώνων, στα Χανιά και την υπόλοιπη Επικράτεια

Εξιχνιάστηκαν, χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Ασφαλείας Χανίων, πλήθος απατών με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών-κλώνων στα Χανιά και την υπόλοιπη Επικράτεια.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 37χρονου Ρώσου και της 30χρονης Αρμένιας, για χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών, απάτη και παράβαση της Νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων. Επιπλέον ο 37χρονος συνελήφθη για δήλωση ψευδών στοιχείων ταυτότητας.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι ενημερώθηκαν, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σχετικά με την προσπάθεια εξόφλησης διαμονής σε ξενοδοχείο σε περιοχή του Δήμου Χανίων, με την χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών-κλώνων.

Άμεσα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, μετέβησαν στο εν λόγω ξενοδοχείο και αφού εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς, στη συνέχεια τους οδήγησαν στην Ασφάλεια Χανίων.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, προέβησαν σε εξόφληση της διαμονή τους σε ξενοδοχείο και πραγματοποίησαν συναλλαγές σε καταστήματα και υπηρεσίες ξενοδοχειακής μονάδας, συνολικής αξίας άνω των 1.000 ευρώ χρησιμοποιώντας πλαστή κάρτα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο όπου διέμεναν οι δύο αλλοδαποί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 8 κάρτες, οι οποίες ήταν εμφανώς πλαστές. Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της Ασφάλειας Χανίων προέκυψε ότι, το ζευγάρι των αλλοδαπών έκανε με αυτό τον τρόπο διακοπές και μεγάλη ζωή στην χώρα μας για τουλάχιστον δύο μήνες. 

Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 09 Μαρτίου 2016 έως 10 Μαΐου 2016 οι δύο αλλοδαποί με τη χρήση πλαστών πιστωτικών καρτών «κάρτες κλώνους», προέβησαν σε συναλλαγές με ξενοδοχεία και επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της Κρήτης αλλά και της Επικράτειας. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

SHARE:

24Media Network