Εικόνες φρίκης στη Σπάρτη: “Στρατόπεδα θανάτου” αδέσποτων τα δημοτικά κυνοκομεία

Εικόνες φρίκης στη Σπάρτη: “Στρατόπεδα θανάτου” αδέσποτων τα δημοτικά κυνοκομεία
Save a Greek stray

Εικόνες φρίκης έρχονται από τον δήμο του Πέτρου Δούκα, με τη φιλοζωϊκή Save a Greek Stray να καταγγέλλει τον άγριο βασανισμό αδέσποτων στα δημοτικά κυνοκομεία.

“Στρατόπεδα θανάτου” χαρακτηρίζει τα κυνοκομεία του δήμου Σπάρτης η φιλοζωική Save a Greek Stray, όπου αδέσποτα σκυλιά διαβιούν σε άθλιες συνθήκες και οδηγούνται σε αργό και βασανιστικό θάνατο μετά από αυτοψία που πραγματοποίησε στην περιοχή.

Πρωτοφανούς αγριότητας εικόνες έρχονται από τα κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης, μετά την “αυτοψία” που πραγματοποίησαν οι υπεύθυνοι της φιλοζωικής Save a Greek Stray, έπειτα από καταγγελίες για κακοποίηση αδέσποτων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται όχι για ένα αλλά για δυο δημοτικά κυνοκομεία, το ένα χειρότερο από το άλλο. Τις καταγγελίες που συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό αλλά και από βίντεο έκανε η φιλοζωϊκή οργάνωση Save a Greek stray με τις εικόνες να προκαλούν φρίκη.

Όλα αυτά, συμβαίνουν στον δήμο του Πέτρου Δούκα, που πρόσφατα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις μετά τις ανάλγητες δηλώσεις του, όταν αναφέρθηκε στις αποζημιώσεις που δόθηκαν στους πυρόπληκτους της Ηλείας το 2007.

Η οργάνωση υπέβαλε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σπάρτης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων και στα δύο κυνοκομεία του Δήμου Σπάρτης.

Η ανάρτηση της φιλοζωϊκής:

«Σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου βρισκόμαστε για δεύτερη φορά εδώ για να επιβεβαιώσουμε την αδιορθωτη και εγκληματική αδιαφορία της αρμόδιας δημοτικής Αρχής, η οποία φαίνεται να μην συμμορφώνεται με καμία οδηγία, κάνενα νόμο, καμία ευρωπαϊκή συνθήκη και να προσκαλεί τον κόσμο να επισκεφτεί το συγκεκριμένο κολαστήριο και να συμβάλει στην αργή και βασανιστική θανάτωση των ζώων που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στους δρόμους της Σπαρτης. Να υποβάλουμε λοιπον κι εμείς με τη σειρά μας τα “συγχαρητήρια” στους υπεύθυνους, γιατί στη Σπάρτη δεν είδαμε αδέσποτα!

Τα βρήκαμε όλα συγκεγκεντρωμένα στο στρατόπεδο θανάτου της ντροπής, κουρελιασμένα, στοιβαγμένα, βρώμικα, αποστεωμένα, κατακρεουργημένα, άρρωστα, ημιθανή και νεκρά στο τερμα της αλυσίδας τους.

Ζώα που αναζητούν ένα καθαρό τετραγωνικό για να ξαπλώσουν, ένα εκατοστό θεάς τού επισκέπτη από τα συρματοπλέγματα και καταλήγουν δαγκωμένα από τα υπόλοιπα, που αντί για φαγητό τρώνε τα περιττώματα τους, ζώα άρρωστα να παρακαλούν για το τέλος τους και ζώα που τα λυπηθηκε, ο όποιος Θεός υπάρχει εδώ κάτω, και τα λύτρωσε απο το μαρτύριό τους.

Αρρωστήσαμε. Από τις φωνές, τα κλάματα, τις κραυγές, τον ήχο της αλυσίδας που σέρνεται, τη μυρωδιά της αμμωνίας, τη μούχλα, τη σαπίλα. Μέσα σε αυτή την κόλαση ελάχιστες ανατριχιαστικές στιγμές απόλυτης σιωπής και δύο μπαρόκ καναπέδες!

Αρρωστήσαμε με όσους ξέρουν και δεν μιλάνε, με τους “υπεύθυνους” που ξέρουν και δεν τους νοιάζει, με το κράτος που ξέρει να εξαντλεί το νόμο στους ιδιώτες και σφυρίζει αδιάφορα στα τού οίκου του, βαζοντας τις αμέτρητες καταγγελίες στο αρχείο, με τη ανοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, φιλοζωικών και μη.

Η Save a Greek Stray υπέβαλε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Σπάρτης κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της κακοποίησης ζώων και στα δύο κυνοκομεια τού Δήμου Σπάρτης. Ζητήσαμε επίσης να διαταχθεί από την Εισαγγελία η παράδοση των ετοιμοθάνατων και των πολύ άρρωστων ζώων. Ζητήσαμε επίσης και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων.

Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε έξω από την Εισαγγελία και αναμένουμε την απόφαση της αρμόδιας εισαγγελέως για την παράδοση των ζώων.

Προς ενημέρωση: όλα τα ζώα φωτογραφήθηκαν χθες με τηλεφακό και η οποιαδήποτε απουσία θα ενταχθεί στην δικογραφία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα