Εικονική οδήγηση: το μέλλον είναι τώρα

Εικονική οδήγηση: το μέλλον είναι τώρα

Το ΙΜΕΤ/ ΕΚΕΤΑ, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου (10 το πρωί έως 6 το απόγευμα) ανοίγει τις πύλες του στο κοινό!

OPEN DAY για μικρούς και μεγάλους στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών και… ζήστε την ξεχωριστή εμπειρία!

Το OPEN DAY, που θα αποτελεί στο εξής θεσμό για το Ινστιτούτο και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, είναι μια ημέρα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να επισκεφθούν τους χώρους του Ινστιτούτου, να γνωρίσουν το έργο του, να μιλήσουν με το προσωπικό και να ενημερωθούν για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των μεταφορών.

Ειδικό βάρος φέτος, δίνεται στον τομέα της οδικής ασφάλειας, με διοργάνωση συγκεκριμένων δράσεων από θεατρικές ομάδες, μόνο για παιδιά.

Το μέλλον της μηχανοκίνησης, στην…πράξη

Στο φετινό OPEN DAY του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΜΕΤ και να μάθει τα πάντα για την ασφαλή, υπεύθυνη, οικονομική και περιβαλλοντικά φιλική οδήγηση. Μεγάλοι και μικροί θα γνωρίσουν τις νέες τεχνολογίες αυτοκίνησης κι όλα τα εξελιγμένα συστήματα υποστήριξης της βιώσιμης κινητικότητας. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για το μέλλον των εμπορευματικών μεταφορών και logistics, στην εποχή της ψηφιοποιημένης πληροφορίας, να  περιηγηθούν στην κινητή μονάδα Κυκλοφορίας-Περιβάλλοντος-Οδοστρωμάτων και να ενημερωθούν για το οικολογικό κι ενεργειακό αποτύπωμα των μετακινήσεών τους. Επίσης θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους να γνωρίσουν τη σημασία των λιμανιών  για τις πόλεις και να μάθουν τα πάντα για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών τους.

Δυναμικός ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ, Εικονική Πραγματικότητα και Ηλεκτρικά Οχήματα. Ζήστε την εμπειρία!

Το OpenDay του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ όμως είναι κυρίως ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το Κέντρο Παρακολούθησης Κυκλοφορίας και Κινητικότητας και να ενημερωθούν για την κίνηση στην πόλη και τις διαθέσιμες υπηρεσίες κινητικότητας, ενώ θα σχεδιάζουν μόνοι τους, τις διαδρομές τους στην πόλη. Θα μπορέσουν να οδηγήσουν στο δυναμικό προσομοιωτή οδήγησης αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, θα επισκεφτούν το εργαστήριο Εικονικής Πραγματικότητας και το εργαστήριο Οικιακών Αυτοματισμών και να ζήσουν  από κοντά το «θαύμα» των Ηλεκτρικών Οχημάτων, οδηγώντας οι ίδιοι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο! Η ενημέρωση και ξενάγηση μικρών και μεγάλων θα γίνεται από τους ερευνητές και τους ειδικούς τεχνικούς επιστήμονες του ΙΜΕΤ.

Για τους μικρούς επισκέπτες στην OPENDAYτου ΙΜΕΤ προβλέπονται παράλληλες εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης με επιστημονικό χαρακτήρα (θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια γνώσεων, ειδικά σχεδιασμένα videogames) αλλά και αναμνηστικά δώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επισκεφθείτε το www.imet.gr/openday2017

6ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης, Θέρμη, Θεσσαλονίκη - Τηλ.: 2310 498 457 - www.imet.gr

SHARE:

24Media Network