Προσαγωγές μετά από κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

Προσαγωγές μετά από κατάληψη στο πολιτικό γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

Προσαγωγές σε διαμαρτυρία της νεολαίας στου ΣΥΡΙΖΑ, στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη. Καταγγελίες για καταστολή και απρόκλητη επίθεση από την ΕΛ.ΑΣ. (Vid + Pics)

Σε δεκάδες προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά από συμβολική κατάληψη μελών της Αριστερής Ενότητας στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου.

Τα μέλη της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονταν για το πρόσφατο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από την φοιτητική παράταξη Αριστερή Ενότητα. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Μεταξύ αυτών που δέχτηκαν επίθεση και ο Χρήστος Καραγιαννίδης, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας όπως και δημοσιογράφοι.

Μιλώντας στο Hot Doc Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη, ο βουλευτής Δράμας κ. Καραγιαννίδης διηγήθηκε πως στο σημείο βρίσκονταν 50 με 60 άτομα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που στέκονταν με ένα πανό, και ξαφνικά δέχθηκαν “τρομακτική” επίθεση χωρίς κανένα λόγο, κατά την οποία χτυπήθηκαν όχι μόνο οι φοιτητές, αλλά και δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, καθώς και άνθρωποι που έσπευσαν να τους σώσουν. “Τα παιδιά τα σέρνανε στο πεζοδρόμιο”, ανέφερε χαρακτηριστικά, και είπε πως γίνονται προσαγωγές.

Υποστήριξε ακόμα ότι υπάρχει οπτικό και ηχητικό υλικό από την επίθεση, που αποδεικνύει την αστυνομική βιαιότητα και θα δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα.

Κατήγγειλε επιπλέον πως οι αστυνομικοί δε φέρουν διακριτικά και κανείς δε δίνει τα στοιχεία του, και κάλεσε τον κόσμο να βγει στο δρόμο και να διαδηλώσει για το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν την αντίδρασή τους.

Καταγγελία Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ “για την απρόκλητη βίαιη επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ σε φοιτητές”.

“Καταγγέλλουμε την απρόκλητη βίαιη επίθεση εναντίον φοιτητών της Αριστερής Ενότητας, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιούσαν ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

Ενώ οι φοιτητές βρίσκονταν έξω από το γραφείο του Υπουργού, δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ τους περικύκλωσαν και τους επιτέθηκαν προχωρώντας σε ξυλοδαρμούς φοιτητών. Στις διαμαρτυρίες περαστικών, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ η ομάδα ΔΕΛΤΑ απάντησε με ακόμα πιο βίαιη επίθεση και προχώρησε σε πάνω από 25 προσαγωγές. 

Απέναντι στο δόγμα “νόμος και τάξη” της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, εμείς απαντάμε ότι θα βρισκόμαστε στους δρόμους μέχρι να τους ρίξουμε”.

 

(Πηγή φωτογραφιών: Δρομογράφος)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα