Ειρηνοδικεία: Πώς θα λειτουργήσουν από τις 27 Απριλίου

Ειρηνοδικεία: Πώς θα λειτουργήσουν από τις 27 Απριλίου
Πρωτοδικείο Αθηνών Eurokinissi

Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν σε Πρωτοδικεία, Ειρηνοδικεία και υποθηκοφυλακεία τα οποία θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 27 Απριλίου.

Για τα μέτρα και τους κανόνες που θα ισχύουν από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου κατά την επαναλειτουργία υποθηκοφυλακείων, Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων, μίλησε το Σάββατο κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήτρης Τσιόδρας. Ο κ. Τσιόδρας στις δηλώσεις του έκρουσε για ακόμα μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου, ενόψει της σταδιακής άρσης των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοιού.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας ανέφερε τα εξής: «Μετά από ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και του Γενικού Γραμματέα Δικαιοσύνης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων προς την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου, σχετικά με την τήρηση των κανόνων υγιεινής για τους χώρους των Ειρηνοδεικίων και Πρωτοδικείων, των οποίων η λειτουργία ξεκινά από τη Δευτέρα 27 Απριλίου αποφασίστηκαν τα εξής:

– έγινε σύσταση για χρήση μάσκας, όχι μόνο στην έδρα, αλλά και στους συνηγόρους και διαδίκους

– έγινε σύσταση για χρήση και παρουσία αντισηπτικού σε όλους τους χώρους

– για τήρηση της απόστασης μεταξύ φυσικών προσώπων κατ’ ελάχιστον 1.5 μέτρο

– εντός αιθουσών και εν γένει περίκλειστων χώρων καθορισμός του ανώτατου ορίου των εισερχομένων ατόμων με αριθμό τ.μ./άτομο, 1 άτομο ανά 10 τ.μ.

και κάθε επιπλέον μέτρο που έχει ληφθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και απορρέει από τη εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την διασφάλιση ενδεδειγμένης υγιεινής των χώρων και προστασίας δημόσιας υγείας να εφαρμόζονται.

Σχετικά με την άρση των μέτρων, η Επιτροπή μας επανασυνεδριάζει απόψε, για να δώσει γενικούς κανόνες για την επέκταση των κριτηρίων για τις εργαστηριακές εξετάσεις, για τα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς και ειδικά θέματα που αφορούν τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, μετά την άρση των μέτρων.

Η καλύτερη καταγραφή της πορείας του ιού θα συμβάλλει στην βελτίωση των χειρισμών μας κατά τη σταδιακή άρση των μέτρων, η οποία, όπως αναγνωρίζεται από όλους τους ειδικούς, συνοδεύεται κι από ένα κίνδυνο της υποτροπής κυκλοφορίας του ιού. Δεν μπορούμε, όμως, να μείνουμε για πάντα εγκλωβισμένοι. Η σταδιακή άρση των μέτρων προγραμματίζεται να γίνει με συντονισμένες, σταδιακές και ελεγχόμενες προσπάθειες, με ειδικά κριτήρια και κανόνες, αλλά και με τη συμμετοχή όλων μας. Με προσοχή κι επαγρύπνηση, ιδιαίτερα στα μέτρα προστασίας, στους κανόνες υγιεινής, που είναι από τα κύρια μέτρα, που μας έφτασαν ως εδώ και θα πρέπει να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε όσο πιο σχολαστικά μπορούμε.

Εάν υπάρχει μια προσήλωση όλων μας στον κοινό στόχο, αν δεν χαλαρώσουμε, τότε θα παραμείνουμε σε χαμηλά επίπεδα κυκλοφορίας του ιού. Τότε οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ζωής μας θα επιτύχουν».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε κατά την ενημέρωση ότι ο κωδικός για τη μετάβαση στα δικαστήρια θα είναι ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιούν οι πολίτες για τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα.

Ωστόσο, εκ παραδρομής ανέφερε ότι ο σχετικός κωδικός είναι ο Β2 και όχι ο Β3 όπως είναι το ορθό.

Σύμφωνα με πηγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα υπάρξει ανακοίνωση που θα διευκρινίζει το θέμα, προκειμένου να μην σημειωθούν σφάλματα από τους πολίτες που οδηγήσουν τις Αρχές στην επιβολή προστίμου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα