Εισαγγελία για 6χρονο γιο Μαζιώτη – Ρούπα: Ακολουθείται η συνηθισμένη διαδικασία

Εισαγγελία για 6χρονο γιο Μαζιώτη – Ρούπα: Ακολουθείται η συνηθισμένη διαδικασία
Απολογία στον εισαγγελέα της Πόλα Ρούπα και της 25χρονης που συνελήφθη μαζί της, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Διευκρινήσεις για τον 6χρονο δίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Αναφέρει ότι ακολουθήθηκαν τα ίδια κριτήρια όπως σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις

Ανακοίνωση σε σχέση με τα δημοσιεύματα που αφορούν την αντιμετώπιση του ανήλικου τέκνου των κρατουμένων Ν. Μαζιώτη και Π. Ρούπα εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του

Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση αναφέρει η Εισαγγελία και προσθέτει ότι “η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017”.

Επισημαίνει πως από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων, αλλά και ότι έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένης με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

“Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

Έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο

Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο” υπογραμμίζεται και προσθέτει οτι “και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά”.

Θυμίζουμε πως τόσο ο Μαζιώτης, όσο και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα έχουν διαμαρτυρηθεί για την αντίδραση των αρχών στο θέμα της επιμέλειας του παιδιού τους, ενώ και οι δύο προχωρούν σε απεργία πείνας ώστε να δοθεί το παιδί στη μητέρα και την αδερφή της Ρούπα.

Κρατούμενες Ρούπα και 25χρονη

Την ίδια ώρα, προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη κατηγορούμενη, αφού περασαν το ανακριτικό κατώφλι.

Η 5η τακτική ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα έκτινε ότι θα πρέπει να προφυλακιστούν. Οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν να απολογηθούν για την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση που τους αποδίδονται μεταξύ άλλων, αποδεχόμενες ότι ειναι μέλη της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”.

Η Πόλα Ρούπα κατά την έξοδό της από το ανακριτικό γραφείο φώναξε “ζήτω ο ένοπλος αγώνας για την επανάσταση”. Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης θα μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα