Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου περί μη στελέχωσης των νέων ΜΕΘ

Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου περί μη στελέχωσης των νέων ΜΕΘ
ΜΕΘ με ασθενή που νοσεί από κορονοϊό SOOC PHOTOS

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος είχει δηλώσει ότι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο δεν λειτούργησαν σωστά στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν οι δηλώσεις του καθηγητή πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλου, ο οποίος απέδωσε την αύξηση της θνησιμότητας στην ανεπαρκή στελέχωση των ΜΕΘ που έχουν δημιουργηθεί.

Οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθούν τα όσα ο πνευμονολόγος επεσήμανε κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Η υπόθεση έχει ήδη χρεωθεί σε εισαγγελέα και πλέον αναμένεται να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών αυτών καθώς και αν έχουν τυχόν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις.

Ο Θ. Βασιλακόπουλος έχει δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι οι κλίνες που είχαν δημιουργηθεί εκτάκτως στο Λαϊκό Νοσοκομείο κατά το προηγούμενο κύμα της πανδημίας δεν διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό. «Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα” έχει υποστηρίξει ανάμεσα σε άλλα ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα