“Βόμβα” Βασιλακόπουλου: Φτιάξαμε κλίνες ΜΕΘ χωρίς προδιαγραφές και είχαμε υψηλή θνητότητα

“Βόμβα” Βασιλακόπουλου: Φτιάξαμε κλίνες ΜΕΘ χωρίς προδιαγραφές και είχαμε υψηλή θνητότητα
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Alexandros Michailidis / SOOC

Σοβαρή καταγγελία του καθηγητή πνευμονολογίας Θόδωρου Βασιλακόπουλου για το "Λαϊκό" νοσοκομείο. Πως συνδέει την υψηλή θνητότητα με τις ελλιπείς προδιαγραφές των ΜΕΘ.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η καταγγελία του καθηγητή πνευμονολογίας Θόδωρου Βασιλακόπουλου, σύμφωνα με την οποία οι πέντε κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού στο “Λαϊκό” νοσοκομείο φτιάχτηκαν χωρίς τις κατάλληλες προδιαγραφές, κάτι που αποδεικνύεται, όπως είπε, από τα ποσοστά θνητότητας.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής μιλώντας στο Open είπε μεταξύ άλλων για την περίπτωση του “Λαϊκού”: «Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική COVID του νοσοκομείου δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο”.

Στη συνέχεια, σχετικά με τις πέντε νέες κλίνες που δημιουργήθηκαν “εκ των ενόντων”, όπως είπε χαρακτηριστικά, ανέφερε τα εξής: “Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε με μέτρια αποτελέσματα. Οι κλίνες που λέει ο κ. Γιαννάκος ότι αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο κύμα δεν είναι πραγματικές κλίνες. Αναπτύχθηκαν στο Λαϊκό και έπειτα έπαψαν να λειτουργούν. Δημιουργήθηκε ένα τμήμα δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας θα καταλάβετε, δεν μπορώ να πω περισσότερα.”.

Παράλληλα, κάλεσε τους δημοσιογράφους να ζητήσουν επίσημα στοιχεία σχετικά με το πόσοι μπήκαν σε αυτή την εντατική των πέντε κρεβατιών και πόσοι βγήκαν. «Δεν μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα όταν δεν έχουμε πλήρως στελεχωμένη μονάδα. Λειτούργησε εκ των ενόντων, όπως λειτούργησαν και άλλες μονάδες στην Ελλάδα. Το να παίρνουμε χειρουργικές κλίνες και να τις μετατρέπουμε σε κλίνες ΜΕΘ γιατί έχουν αναπνευστήρες, πιστέψτε με είναι λύση ανάγκης σε ένα πόλεμο και δεν θα πετύχουμε στάνταρ θνητότητας», τόνισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα