Εισαγγελική παρέμβαση μετά από ανάρτηση του Δ. Κούβελα για το ισχαιμικό επεισόδιο του Χαρδαλιά

Εισαγγελική παρέμβαση μετά από ανάρτηση του Δ. Κούβελα για το ισχαιμικό επεισόδιο του Χαρδαλιά
EUROKINISSI

Πρόσφατες δηλώσεις του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, σχετικά με το πρόβλημα υγείας που προέκυψε στον Νίκο Χαρδαλιά και τη σύνδεσή του με το εμβόλιο του κορονοϊού, προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση.

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η τοποθέτηση του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, σχετικά με το ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε προ ημερών ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο καθηγητής του ΑΠΘ συσχέτισε το ισχαιμικό επεισόδιο του υφυπουργού με τον εμβολιασμό του κατά του κορονοϊού, γράφοντας πως προτρέπει “τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού στο οποίο υπεβλήθη”.

Η ανάρτησή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στην επιστημονική κοινότητα, αλλά και στους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με βάση δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκαταρκτική έρευνα, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Η έρευνα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα