Εκδήλωση της Έλενας Κουντουρά με τον Συντονιστή της ΕΕ για την Οδική Ασφάλεια

Οδικό δίκτυο
Οδικό δίκτυο EUROKINISSI

Η εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Οδική Ασφάλεια και τη Βιώσιμη Κινητικότητα, πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης της Έλενας Κουντουρά.

Μετά από πρόσκληση της Έλενας Κουντουρά, ο Συντονιστής της ΕΕ για την Οδική Ασφάλεια και τη Βιώσιμη Κινητικότητα, Matthew Baldwin θα επισκεφθεί την Αθήνα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να συμμετάσχει ως ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνει η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την οδική ασφάλεια.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει επίσης ο Εκτελεστικός Διευθυντής της κορυφαίας ΜΚΟ για την οδική ασφάλεια στην Ευρώπη, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, European Transport Safety Council- ETSC, Antonio Avenoso.

ADVERTISING
Εκδήλωση της Έλενας Κουντουρά με τον Συντονιστή της ΕΕ για την Οδική Ασφάλεια

Η εκδήλωση με την συμμετοχή των δύο αυτών σημαντικών ομιλητών πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παρουσίασης στην Ελλάδα της Έκθεσης που κατάρτισε η Έλενα Κουντουρά ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το “Πλαίσιο Πολιτικής της ΕΕ για την Οδική Ασφάλεια έως το 2030 - Συστάσεις για το Όραμα Μηδενικών Απωλειών (Vision Zero)”, και υπερψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο κ. Baldwin, ο οποίος εκτός από Συντονιστής της ΕΕ για την Οδική Ασφάλεια είναι και Αναπληρωτής Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, DG MOVE, θα αναπτύξει το πλαίσιο της νέας ευρωπαϊκής πολιτικής για την οδική ασφάλεια με στόχο τη μείωση κατά 50% των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών στην ΕΕ έως το 2030.

Antonio Avenoso
Antonio Avenoso

Ο κ. Αvenoso θα εστιάσει στις προτεραιότητες στην οδική ασφάλεια για τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τις έρευνες του ETSC. Θα αναφερθεί μεταξύ άλλων και στο EU Road Safety Exchange, τo πιλοτικό πρόγραμμα της Κομισιόν για την ανταλλαγή γνώσης και βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των κρατών-μελών, ανάμεσά τους και της Ελλάδας, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και διαχειρίζεται το ETSC και με πρωτοβουλία της Έλενας Κουντουρά έχουν εξασφαλιστεί πόροι από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για τη συνέχιση και τη διεύρυνσή του.

Η Έλενα Κουντουρά θα παρουσιάσει τις βασικές θέσεις της Έκθεσής της ως τον οδικό χάρτη που υιοθέτησε και προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Κομισιόν αλλά και στα κράτη-μέλη για πιο ασφαλή οχήματα, πιο ασφαλείς υποδομές, πιο ασφαλή χρήση του οδικού δικτύου και ένα κατάλληλο πλαίσιο πολιτικής για το μέλλον.

Matthew Baldwin
Matthew Baldwin

Έχουν προσκληθεί αρχές, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και εκπρόσωποι οργανισμών, οργανώσεων και φορέων που δραστηριοποιούνται στην οδική ασφάλεια και τη βιώσιμη κινητικότητα. Συντονίζει η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Κασσίμη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 14 Μαρτίου και φιλοξενείται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144 (www.serafio.gr).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ευρωπαϊκή Ένωση, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network