Εκπαιδευτικοί: Μεγάλη η συμμετοχή στο συλλαλητήριο – Ένωσαν τις φωνές τους με τους καλλιτέχνες

Εκπαιδευτικοί: Μεγάλη η συμμετοχή στο συλλαλητήριο – Ένωσαν τις φωνές τους με τους καλλιτέχνες
Πορεία εκπαιδευτικών intime

Με σύνθημα "οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και όταν αγωνίζονται" δάσκαλοι και καθηγητές πραγματοποίησαν μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Στους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων σε όλη την Ελλάδα βρέθηκαν την Τετάρτη (15/02) δάσκαλοι και καθηγητές, στο πλαίσιο της πανεκπαιδευτικής 24ωρης απεργίας ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία ενώθηκε με αυτή των καλλιτεχνών που αντιδρούν στο Προεδρικό Διάταγμα, δημιουργώντας ένα ανθρώπινο ποτάμι στους δρόμους της Αθήνας.

intime

Δάσκαλοι και καθηγητές αντιδρούν στην ατομική αξιολόγηση που θέσπισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δίχως διαβούλευση και συναίνεση. Κάνουν λόγο για τιμωρητική ρύθμιση που θα συνδέεται άμεσα με τις μισθολογικές τους αποδοχές.

intime

«Οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν και όταν αγωνίζονται», «δάσκαλος σκυφτός, παντού ξεσηκωμός», «φτωχή παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς», «οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία» και «η αξιολόγηση θα ανατραπεί, στους δρόμους, απεργίες, στάσεις κι αποχή» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

intime

Σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, «η στόχευση του υπουργείου είναι να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτούν ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα