Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: “Προτεραιότητα να μην κινδυνεύσει ούτε ένας άνθρωπος”

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: “Προτεραιότητα να μην κινδυνεύσει ούτε ένας άνθρωπος”
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Για τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το πρωί στην Εύβοια μίλησε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής. Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή, στις δυσκολίες αλλά και στην ροπή των ανέμων που αναμένεται.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλης Βαθρακογιάννης μίλησε για τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από τα ξημερώματα της Τρίτης στην Εύβοια και που έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση γης με πευκόφυτο δάσος.

Ο κ. Βαθακογιάννης ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η φωτιά στην Εύβοια, η οποία ουσιαστικά έχει καλύψει μία πορεία 10 με 11 χιλιομέτρων ξεκινώντας από την περιοχή της Αγριλίτσας , περνώντας από το χωριό Μακρυμάλλη, το χωριό Σταυρός και παίρνοντας μία πορεία νοτιοδυτική αυτή τη στιγμή. Την πορεία αυτή καθορίζει η ένταση και η κατεύθυνση των ανέμων. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής οι περιοχές που κατευθύνεται δεν είναι πυκνοκατοικημένες.

Δυσκολία στην προσέγγιση της φωτιάς

“Υπάρχει δυσκολία στην προσέγγιση των επίγειων δυνάμεων λόγω του ύψους των φλογών που σε περιπτώσεις φτάνουν και τα 25 μέτρα, της πυκνής φυτοκάλυψης αλλά και λόγω της δυσβατότητας του εδάφους”, είπε μεταξύ άλλων.

Ενεργά και δυναμικά συμμετέχουν όλες οι Δυνάμεις για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς.

Υλικές ζημιές

Ο κ. Βαθρακογιάννης υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο σπίτι που να έχει καεί ή κάποια υποδομή που να έχει επηρεαστεί από τη μεγάλη φωτιά. Το σημαντικότερο είναι επίσης ότι δεν έχει κινδυνεύσει κανένας άνθρωπος διότι από πολύ νωρίς έγινε εκκένωση και υπήρχε καλή ενημέρωση και οργάνωση.

Χωριό Σταυρός

“Η φωτιά είναι πέριξ του χωριού Σταυρός αυτή τη στιγμή. Συγκεκριμένα βρίσκεται σε απόσταση 1 με 1μιση χιλιόμετρο από το χωριό.”

Ο κ. Βαθρακογιάννης διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει το χωριό, αλλά ο καπνός είναι πολύ έντονος, δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Αυτή τη στιγμή στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκονται 228 πυροσβέστες, 75 οχήματα, ενώ υπάρχει και ένα συντονιστικό ελικόπτερο για τον συντονισμό αέρος. Ταυτόχρονα υπάρχει δυναμική παρουσία στον χώρο και από εθελοντές.

Αναμένεται πτώση των ανέμων

“Αναμένουμε περίπου σε μία με μιάμιση ώρα να έχουμε μεγάλη πτώση της έντασης των ανέμων. Ήδη οι άνεμοι έχουν εξασθενίσει. Αυτό θα διευκολύνει την όλη κατάσταση”, καταλήγει.

Παρακολουθείστε την εξέλιξη της φωτιάς μέσα από τη Live Blogging πλατφόρμα του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα