Φωτιά στην Εύβοια: Ανατριχιαστική η προσομοίωση της πορείας της δασικής πυρκαγιάς

Φωτιά στην Εύβοια: Ανατριχιαστική η προσομοίωση της πορείας της δασικής πυρκαγιάς
Ενεργοποιήθηκε το σύστημα IRIS του Αστεροσκοπείου Αθηνών

Σύμμαχος στον αγώνα της πυροσβεστικής το προγνωστικό σύστημα IRIS του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Αυτό είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο για την βέλτιστη αντιμετώπιση της μανιασμένης φωτιάς.

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα IRIS, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για την τεράστια φωτιά στην Εύβοια και συγκεκριμένα ανάμεσα στο Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων.

Εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι, στην Εύβοια Eurokinissi

Το προγνωστικό σύστημα IRIS ενεργοποιήθηκε για να ενημερώσει τις Αρχές για την πορεία του μετώπου και την εξάπλωση της πυρκαγιάς τις επόμενες 24 ώρες.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγριλίτσα του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, στην Εύβοια. Eurokinissi

Το προγνωστικό σύστημα “IRIS” αναπτύχθηκε και λειτουργεί επιχειρησιακά στα πλαίσια του διακρατικού ερευνητικού έργου INTERREG-BALKAN-MEDITERRANEAN 2014-2020-DISARM (Drought and fIreobServatory and eArly waRning systeM), με τη συμμετοχή Ελλάδας, Κύπρου και Βουλγαρίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους των συμμετεχόντων κρατών και αποτελεί βασικό σύμμαχο των πυροσβεστών.

Εκκένωση του χωριού Κοντοδεσπότι, στην Εύβοια την Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε περίπου στις 03:10 τα ξημερώματα και καίει πευκοδάσος Natura. Eurokinissi

Τους δίνει επί της ουσίας το χειρότερο δυνατό σενάριο ώστε πολύ νωρίτερα να σχεδιάσουν τα επόμενα βήματά τους.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Παρακολουθείστε την εξέλιξη της φωτιάς μέσα από τη Live Blogging πλατφόρμα του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα