Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητό του

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητό του
Εμπρηστικοί αυτοσχέδιοι μηχανισμοί τοποθετήθηκαν από αγνώστους κάτω από δυο ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι του βουλευτή της Ν.Δ Κωνσταντίνου Μπογδάνου Eurokinissi

Εμπρηστική επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο αυτοκίνητο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Τι δήλωσε ο ίδιος

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγινε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς αποτελούμενους από μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό κάτω από δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, έξω από την οικία του στην Κηφισιά. Το ένα όχημα είναι σίγουρα ιδιοκτησίας του, ενώ το δεύτερο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, φέρεται να ανήκει στην σύζυγό του.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας περιορίζοντας τις υλικές ζημιές στα οχήματα, ενώ για το περιστατικό διενεργεί έρευνα η Κρατική Ασφάλεια και αναμένεται ανάληψη ευθύνης.

«Οι τραμπούκοι εχθροί της φιλελεύθερης Δημοκρατίας για άλλη μια φορά έκρυψαν τα άνανδρα πρόσωπά τους πίσω από θρασύδειλες επιθέσεις. Όχι μόνον απέναντι στους αντιπάλους τους, αλλά απέναντι και στις οικογένειές μας», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Δεν θα νικήσουν και δεν θα φοβήσουν. Ούτε αυτοί, αλλά ούτε και οι διαχρονικοί πολιτικοί υποστηρικτές τους».

Νέα Δημοκρατία: Η πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται

Ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία αναφέρει:

“Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατα συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους. Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντιον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατα της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδική της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης”.

Ταραντίλης: Η τρομοκρατία και οι υποστηρικτές της δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία

«Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου δέχθηκε σήμερα διπλή επίθεση στο σπίτι και το αυτοκίνητό του. Επικοινώνησα εκ μέρους της κυβέρνησης με τον βουλευτή και του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης και πρόσθεσε: «Η πολιτεία θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η τρομοκρατία και οι υποστηρικτές της δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία».

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτονόητα καταδίκαστεα η επίθεση

Η επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνου είναι αυτονόητα καταδικαστέα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για την επίθεση.

ΚΚΕ: Η επίθεση στον Μπογδάνο, άλλοθι σε όσους επιδιώκουν την καταστολή

“Η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνου, είναι ενέργεια επικίνδυνη και καταδικαστέα, ενώ το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει άλλοθι σε όσους επιδιώκουν την καταστολή, το χαφιεδισμό και την αστυνομοκρατία, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται κι ο ίδιος ο Κ. Μπογδάνος.

Κι όλα αυτά μάλιστα την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί στη Βουλή ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο αυταρχισμού και καταστολής”.

Την επίθεση στο όχημα του βουλευτή καταδίκασαν και βουλευτές τόσο της κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης.

Για “αδιανόητα πράγματα” έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο twitter.

Για “αυτονόητη καταδίκη της επίθεσης” έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα