Έκτακτα μέτρα προστασίας αστέγων από τον Δήμο Αθηναίων

Άστεγη ηλικιωμένη
Άστεγη ηλικιωμένη EUROKINISSI

Οι χαμηλές θερμοκρασίες απαιτούν την λήψη μέτρων για την προστασία των αστέγων. Διανομή φαγητού και θερμαινόμενοι χώροι από τον Δήμο Αθηναίων.

Μέτρα για την προστασία των αστέγων λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν απόψε το βράδυ.

Ειδικότερα, από τις 20:00 έως τις 8:00 αύριο το πρωί, θα είναι ανοιχτός για τη φιλοξενία αστέγων ο θερμαινόμενος χώρος στον 1ο όροφο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν-Αλεξανδρείας 35). Επίσης, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, θα είναι ανοιχτό το υπνωτήριο επί της οδού Αλικαρνασσού 49 στην Ακαδημία Πλάτωνος.

ADVERTISING

Παράλληλα, συνεργεία και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), θα διανέμουν σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι ζεστό τσάι, φαγητό, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ θα ενημερώνουν και για τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων.

Τέλος, σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται και στη γραμμή επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων 1595, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άστεγοι, Κακοκαιρία
SHARE:

24Media Network