Έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση: Όλες οι πληροφορίες για την υποβολή των αιτήσεων

Εικόνες από την φωτιά στο Μάτι
Εικόνες από την φωτιά στο Μάτι EUROKINISSI

Η προθεσμία λήγει στις 30 Οκτωβρίου και για όσους δεν προλάβουν το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου.

Από σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου 2018, ξεκινάει η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου 2018 στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018.

Για τους πληγέντες οι οποίοι δεν πρόλαβαν ή δεν θα μπορέσουν να καταθέσουν την αίτησή τους σύμφωνα με το κατωτέρω πρόγραμμα, θα συνεχιστεί η υποβολή αιτήσεων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κατάθεσης των αιτημάτων των πολιτών.

ADVERTISING

Για την υποβολή των αιτήσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα μετην ώρα προσέλευσης των πληγέντων.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κατά τόπους γραφεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, καθημερινά από 8:00-20:00, ανεξάρτητα της περιοχής κατοικίας του πληγέντος.

Έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση: Όλες οι πληροφορίες για την υποβολή των αιτήσεων

Οι πληγέντες πολίτες συμπληρώνουν τυποποιημένο έντυπο αίτησης διπλής όψης με ενσωματωμένη τυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση και απαιτείται μόνο η συμπλήρωση των στοιχείων τους. 

Σημειώνεται ότι οι πληγέντες, πέραν του έκτακτου επιδόματος των 5.000 ή 6.000 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, για τις κατοικίες και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, θα αποζημιωθούν πρόσθετα για τις ζημιές που υπέστησαν τα κτήρια και ο περιβάλλων χώρος,βάσει της κείμενης  νομοθεσίας, αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.

Ακολουθούν τα σχετικά έντυπα των αιτήσεων:

Page: /
Page: /

Δείτε ΕΔΩ όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και ΕΔΩ το σύνολο της δέσμης μέτρων ανακούφισης των πληγέντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τζανακόπουλος: "Έμπρακτη η συγγνώμη της Πολιτείας"

Τζανακόπουλος: Το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τον πρωθυπουργό είναι ο ανασχηματισμός

SHARE:

24Media Network