ΕΛ.ΑΣ: Συστάσεις σήμερα στους απείθαρχους, από αύριο κυρώσεις

ΕΛ.ΑΣ: Συστάσεις σήμερα στους απείθαρχους, από αύριο κυρώσεις

Ημέρα συστάσεων και οδηγιών η σημερινή από την ΕΛ.ΑΣ. όπως ανέφερε και ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος. Από αύριο (24/3) οι κυρώσεις στους παραβάτες.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, ανέφερε σε δηλώσεις του πως η σημερινή πρώτη ημέρα επιβολής των μέτρων απαγόρευσης για τον κορονοϊό ήταν περισσότερο για συστάσεις προς τους πολίτες που βγήκαν στο δρόμο και πως αύριο (24/3) θα υπάρχουν κυρώσεις και πρόστιμα στους απείθαρχους και τους παραβάτες.

Πάντως, για πρώτη ημέρα τα νέα μέτρα φαίνεται πως έγιναν κατανοητά από τους περισσότερους πολίτες και είχαν πάνω τους αποδεικτικό στοιχείο που δικαιολογούσε το λόγο που βρίσκονταν εκτός σπιτιού. Άλλος με το έντυπο, άλλοι με μηνύματα, έδειχναν στους αρμόδιους ελεγκτές τα δικαιολογητικά και λίγοι ήταν αυτοί που δεν είχαν συμμορφωθεί ή δεν ήταν κατάλληλα ενημερωμένοι.

Από την Τρίτη (24/3) όμως, οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί και όσοι παραβαίνουν τους κανόνες, θα καλούνται να πληρώσουν το ποσό των 150 ευρώ ως πρόστιμο. Αυτό είναι το ποσό για κάθε παράβαση ξεχωριστά και θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τους πολίτες που θα πρέπει να βγουν από το σπίτι τους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα